Södra blir delägare i Happie Nation för naturturism

Första investeringen för Södras nya riskkapitalverksamhet Södra Ädla blev i bolaget Happie Nation som är verksamma inom så kallad naturturism. En investering på tre miljoner kronor som ska hjälpa Södras medlemmar att öka värdet på outnyttjad skogsmark.

Södras nya riskkapitalverksamhet, Södra Ädla har nu hittat sitt första innovativa bolag att investera i. Foto: Happie Camp

I maj månad lanserades Södras dotterbolag Södra Ädla som blir en riskkapitalverksamhet som under kommande år ska investera 200 miljoner kronor i innovativa bolag, vars affärsideer direkt stödjer skogsvårdens utveckling och lönsamhet. Det ska också ge möjligheten till ett mer mångfacetterat familjeskogsbruk.

Det var under onsdagen som Södra Ädlas investering på tre miljoner i en investeringsrunda om totalt sex miljoner blev klar i Happie Nation.

Verksamheten som Happie Nation sysslar med är så kallad naturturism som går under varumärket Happie Camp. Happie Camp arrenderar outnyttjad skogsmark av skogsägare och etablerar mindre boenden på platsen som sedan hyrs ut till naturintresserade gäster. Detta ger Södras medlemmar möjligheten att tjäna lite på sina natursköna skogspärlor genom att ha lite naturturism i sin skog.

– Happie Nations skalbara affärsidé ligger i linje med vår ambition att investera i bolag som direkt utvecklar skogsgårdens värden. Bolaget ger möjlighet till ytterligare intäkter för Södras medlemmar – samtidigt som fler kan uppleva vårt familjeskogsägande på nära håll, säger Erik Bengtson, investment manager för Södra Ädla, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Med denna investering attraherar vi ny innovation till skogsgården och skapar fler affärsmöjligheter för Södras 52 000 medlemmar.

Happie Camp expanderar

Efter att Happie Camp lanserades 2019 så har de i dag en välutvecklad onlinebaserad bokningsplattform. På bokningsplattformen kan kunder enkelt boka natur- och skogsnära boenden och tilläggstjänster. Finansieringen från Södra ska nu stödja bolagets vidare kommersialisering för att ta nästa steg och etablera sig i Södra Sverige i dialog med Södras skogsägande medlemmar.

– Genom Happie Camp vill vi hjälpa skogsägare att förädla natursköna platser med syfte att generera nya intäkter från skogens sociala värden som ett komplement till det traditionella skogsbruket, säger Staffan Svantesson, vd och grundare för Happie Nation och fortsätter:

– Med Södra Ädla som partner får vi tillgång till gedigen kunskap och erfarenhet om skogsbruk i kombination med ett genuint nätverk av passionerade skogsägare. Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för goda affärer och en snabb och effektiv uppskalning av Happie Camp.

Kontaktuppgifter och mer om Södra Ädla finns på Södras hemsida.

 

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 15 juni 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste