Eco Log ska stötta skogsentreprenörerna till ett lönsammare företag

Skogsmaskinstillverkaren Eco Log värnar om en nära relation till sina kunder. Nu lanseras ”En skogsentreprenörs lönsamhet”, som ett nytt koncept där man på Eco Log vill ta ytterligare ett steg för att finnas där för sina kunder.

Under hösten kommer entreprenörsträffar och utbildningar att anordnas med fokus på just lönsamhet och hur man ska få ut så mycket som möjligt från sin Eco Log maskin. Foto: Valdemar Jensen

Mikael Eriksson, Marknadschef på Eco Log, berättar att diskussionerna har pågått länge internt om hur man på bästa sätt skulle kunna bistå entreprenörerna i deras dagliga arbete.

– För en skogsentreprenör idag finns många utmaningar och det är mycket de ska hålla koll på för att kunna bedriva sina företag. Kraven på att alltid hålla en hög produktivitet är stora och utöver det ska de dessutom ha tid för allt annat som hör till företagandet, såsom förhandlingar, avtal och ledarskap med mera. Vi vill stötta dem i deras vardag och ge dem verktyg både för att bli ännu bättre som företagare och för att de ska kunna vara så effektiva som möjligt tillsammans med våra maskiner. Allt det bidrar till att de kan driva långsiktigt hållbara verksamheter med en god lönsamhet, förklarar Mikael, i ett pressmeddelande.

Konceptet kommer finnas i en helt ny hemsida där matnyttiga artiklar och filmer kommer samlas inom ämnet. Allt ifrån vad du ska ta hänsyn till när du köper en ny maskin, hur du blir en vassare förhandlare och tips i hur du kan optimera ditt arbete med Eco Logs maskiner genom olika maskininställningar och körtips. Med i arbetet finns Ulf Sandström, föredetta vd för Skogsentreprenörerna som under många år utbildat och hjälpt skogsentreprenörer i deras roll som företagare. Under hösten kommer entreprenörsträffar och utbildningar att anordnas med fokus på just lönsamhet, där entreprenörerna ges möjlighet att lära sig mer, både om företagande och om hur de får ut så mycket som möjligt av sin Eco Log.

– Vi är stolta över våra maskiner som vi vet utmärker sig, bland annat genom sin höga driftsäkerhet, starka kran och förmåga att ta sig fram i skogen i all typ av terräng. Vi vet också att förarna har stora möjligheter att öka sin produktivitet avsevärt med hjälp av maskinerna och självklart vill vi ge dem verktygen för att bli så effektiva som det bara går i sitt arbete, avslutar Mikael Eriksson.

 

Länk till Hemsidan

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 13 juni 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Undantag från bygglovsplikt för ekonomibyggnader

Juristen har ordet: Enligt 9 kap. 3 § plan och bygglagen (PBL) krävs inte bygglov för en ekonomibyggnad avsedd för bland annat skogsbruk om åtgärden vidtas i ett område som inte omfattas av en detaljplan. Även åtgärder som innebär att dessa byggnader byggs till är undantagna från bygglov. För den skogsbrukare som är i färd med att nyttja sommarledigheten för att uppföra en ekonomibyggnad till sin verksamhet och som lutandes på den nyss nämnda bestämmelsen inte ansöker om bygglov för åtgärden gäller det dock att vara vaksam.

 

Kommentera