Välkända företag erbjuder lösningar för brandbekämpning

Kesla lanserade nyligen sin huggarvagn Kesla med vattentank som de visar upp på Elmia Wood, vagnen kan agera både brandbekämpare och timmerkärra. Vimek visade upp deras nya Fire Box som passar på alla Vimek maskiner, den lyfts lätt av och på med kranen.

Tanken fylls lättast genom att kasta ner slangen i ett dike eller i en sjö. Slangen flyter strax under ytan för att inte få med sig sand eller liknande från botten. Foto: Valdemar Jensen

Inuti den svarta triangeln, som syns framför vattentanken, finns en besindriven dubbelverkande vattenpump som fyller den 800 liter stora tanken på 10 minuter och sen tömmer den genom brandslangen. Något som Johan Johansson, på Vimek, anser som viktigt är att pumpsystemet är kompatibelt med brandkårens slangar och kopplingar, vilket det också är. Bak sitter ett svetsat rör med fyra spridare på, vilket kan användas för effektivare eftersläckning.

– Vi har valt att utveckla detta eftersläckningsredskap till alla våra Vimek skotare/kombimaskiner för att underlätta eftersläckningsarbetet för våra Vimek kunder. Att utföra eftersläckning själv kan vara mycket tufft helt ensam, med denna lösning kan vi underlätta arbetet.

Fire Box är byggd i tryckinpregnerat virke för att hålla ner inköpspriset och behålla enkelheten. Fram på Fire Box finns ett skåp med en vattenkanna och andra bra att ha saker. Utanpå finns ett motorsågsfack och bensinförvaring till vattenpump och motorsåg.

 

Tanken fylls lättast från en bro eftersom kranen har så lång räckvidd. Foto: Valdemar Jensen

Keslas ekipage befinner sig i en annan prisklass men kommer med många andra funktioner. Tanken rymmer tio kubikmeter vatten och fylls genom en hydrauldriven vattenpump på under tio minuter och töms som snabbast på 45 minuter.

– Det finns två vattenkanoner monterade på vagnen, en av dem sitter monterad på kranen så man kan rikta strålen mot elden inifrån traktorn. Pumpen har kapacitet att spruta vatten 30 meter långt. Hela tanken sitter fastspänd på vagnens ram men monteras lätt av och ersätts med stöttor för att kunna köra vagnen som en vanlig timmervagn, säger Markku Lappalainen på Kesla.

 

 

Artikeln publicerades lördag den 04 juni 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste