Malwas nya kombimaskin drivs av el

Under den stundade Elmia Wood mässan så visar Malwa upp sin nyutvecklade prototyp som är byggd på deras kombimaskin 560C. Maskinen drivs inte längre av diesel utan till 100% av el.

Namnet på maskinen är inte fastställt. Foto: Valdemar Jensen

Prototypen är byggd på Malwa 560C chassi och ser precis ut som en vanlig 560C men under skalet göms en helt nyutvecklad drivlina med två elmotorer och tillhörande batterier. Maskinen har ett stationärt fast lite mindre batteri och ett stort som lätt byts ut med hjälp av kranen. Det lilla batteriet förser maskinen med ström under tiden som man byter ut det stora urladdade batteriet mot ett fulladdat. Maskinens två elmotorer jobbar med olika saker, en elmotor jobbar med maskinens drivning och den andra jobbar med arbetshydrauliken.

Under hytten gömmer sig delar av den nya drivlinan. Foto: Valdemar Jensen

Kolla mer på maskinen i Malwas monter 220 eller läs mer om den i kommande Skogsaktuellt.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 02 juni 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Undantag från bygglovsplikt för ekonomibyggnader

Juristen har ordet: Enligt 9 kap. 3 § plan och bygglagen (PBL) krävs inte bygglov för en ekonomibyggnad avsedd för bland annat skogsbruk om åtgärden vidtas i ett område som inte omfattas av en detaljplan. Även åtgärder som innebär att dessa byggnader byggs till är undantagna från bygglov. För den skogsbrukare som är i färd med att nyttja sommarledigheten för att uppföra en ekonomibyggnad till sin verksamhet och som lutandes på den nyss nämnda bestämmelsen inte ansöker om bygglov för åtgärden gäller det dock att vara vaksam.

 

Kommentera