Skogma lanserar terrängfordonet Vaellan

Vaellan är ett nytt transportmedel speciellt framtaget för skandinavisk terräng och varierande klimat. Skogma anser att Vaellan inte liknar något som finns på marknaden i dag och att Vaellan blivit mycket populär i Finland för sin lätta vikt och sin goda framkomlighet.

Maskinen har en driftsäker Hondamotor som är lätt att underhålla. Foto: Skogma

Vaellan är ett nytt transportmedel framtaget för dig som vill ta dig ut i skogen lite lättare och snabbare oavsett väder. Terrängfordonet är mycket lätt, har en god framkomlighet och är byggd för att klara tuffa tag samtidigt som den är lätt att underhålla själv. Efter användning kan den plockas isär utan några verktyg för att lätt få plats i bilen.

Skogma kallar Vaellan för ett mångsidigt terrängfordon som kostar en bråkdel av vad exempelvis en snöskoter eller ATV kostar. Vaellan kan utrustas med snömatta och skidor för att ta sig fram lätt under vintern men den kan även utrustas med terränghjul. Maskinen ska även kunna dra ett släp eller pulka med en vikt på max 100 kilo.

Vaellan är utvecklad och tillverkad i Finland och håller en hög kvalitet. Dessutom strävar utvecklingsteamet i Finland efter att göra maskinen enkel att bygga ut och underhålla på egen hand. I Finland har maskinen varit populär bland myndigheter och företag, lantbrukare och skogsägare men även hos friluftsintresserade personer som lätt vill ta sig ut i skog och mark.

Maskinen kommer att visas på Elmia Wood mässan i Skogmas monter.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 25 maj 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Undantag från bygglovsplikt för ekonomibyggnader

Juristen har ordet: Enligt 9 kap. 3 § plan och bygglagen (PBL) krävs inte bygglov för en ekonomibyggnad avsedd för bland annat skogsbruk om åtgärden vidtas i ett område som inte omfattas av en detaljplan. Även åtgärder som innebär att dessa byggnader byggs till är undantagna från bygglov. För den skogsbrukare som är i färd med att nyttja sommarledigheten för att uppföra en ekonomibyggnad till sin verksamhet och som lutandes på den nyss nämnda bestämmelsen inte ansöker om bygglov för åtgärden gäller det dock att vara vaksam.

 

Kommentera