Kungen besöker Värmland

Under onsdagen den 1 juni så kommer H.M. Konungen till Värmland för att besöka både Gruvöns sågverk och Stora Ensos pappersbruk i Skoghall.  

Värdar för besöket är Landshövding Georg Andrén och Stora Enso. Foto: Linda Broström

Under dagen kommer kungen få insyn i hur hållbart skogsbruk bedrivs genom att följa hela kedjan från planta till färdiga produkter i form av trähus och förpackningar. Vidare kommer delegationen att besöka Gruvöns sågverk nya fabrik för produktion av korslimmat trä och den Södra skolan i Grums som är ett bra exempel på modern byggnadsteknik. Dessutom så kommer kungen att få uppleva den världsledande kartongproduktionen som bedrivs på Kartongmaskin 8 på Skoghalls Bruk, vilket Kungen själv var med och invigde 1996. 

– Kungen har ett stort intresse för skogliga frågor. Här i Värmland har vi en bred kunskap på området och en lång tradition av att nyttja skogen både för rekreation och för utveckling. Vi ser fram emot besöket och att få samtala om vår gemensamma vision för skogen, säger Landshövding Georg Andrén i ett pressmeddelande.  

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 25 maj 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Undantag från bygglovsplikt för ekonomibyggnader

Juristen har ordet: Enligt 9 kap. 3 § plan och bygglagen (PBL) krävs inte bygglov för en ekonomibyggnad avsedd för bland annat skogsbruk om åtgärden vidtas i ett område som inte omfattas av en detaljplan. Även åtgärder som innebär att dessa byggnader byggs till är undantagna från bygglov. För den skogsbrukare som är i färd med att nyttja sommarledigheten för att uppföra en ekonomibyggnad till sin verksamhet och som lutandes på den nyss nämnda bestämmelsen inte ansöker om bygglov för åtgärden gäller det dock att vara vaksam.

 

Kommentera