Timbersports presenterar fullskalig tävlingssäsong

Efter två år av pandemi och restriktioner så väntar nu flera internationella och nationella tävlingar för de svenska atleterna. Årets höjdpunkt går av stapeln 28–29 oktober, i Göteborg och Partille Arena, då Sverige välkomnar Timbersports-VM för allra första gången.

3–4 juni tävlar de svenska atleterna i Nordic Cup och Nordic Trophy, i samband med Elmia Wood mässan i Jönköping. Foto: Stihl Timbersports

Timbersports är sporten, där proffsatleter tävlar med yxa och såg i sex olika grenar, sporten har under de senaste åren etablerats alltmer i de nordiska länderna. Atleterna tävlar både individuellt och i lag, i olika tävlingsformat under perioden maj till oktober.

För första gången någonsin står Sverige som värdland för Timbersports-VM när världseliten från bland annat Sverige, Norge och mästarländerna USA, Australien och Nya Zeeland kommer att vara på plats i Partille Arena utanför Göteborg 28–29 oktober.

– Att Sverige står som värd för ett Timbersports världsmästerskap är såklart ärofyllt och väldigt roligt. Egentligen skulle det ägt rum redan 2020, men på grund av pandemin blev det uppskjutet till i år. Det märks att både de svenska och internationella atleterna längtar efter ett riktigt VM och att få tävla inför publikfyllda arenor igen – och dessutom på hemmaplan, säger Emma Birgersson, PR- & kommunikationsansvarig Stihl Timbersports, i ett pressmeddelande.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 17 maj 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Undantag från bygglovsplikt för ekonomibyggnader

Juristen har ordet: Enligt 9 kap. 3 § plan och bygglagen (PBL) krävs inte bygglov för en ekonomibyggnad avsedd för bland annat skogsbruk om åtgärden vidtas i ett område som inte omfattas av en detaljplan. Även åtgärder som innebär att dessa byggnader byggs till är undantagna från bygglov. För den skogsbrukare som är i färd med att nyttja sommarledigheten för att uppföra en ekonomibyggnad till sin verksamhet och som lutandes på den nyss nämnda bestämmelsen inte ansöker om bygglov för åtgärden gäller det dock att vara vaksam.

 

Kommentera