Programmet, ”Slaget om skogen” fälls för flera sakfel

Programserien som SVT sände i Vetenskapens värld hösten 2021 har fällts för flera sakfel av Granskningsnämnden. Flera LRF medlemmar kände under tiden programmet sändes att det inte speglade det svenska skogsbruket.

Programmet ”Slaget om skogen” fick många LRF medlemmar att reagera, de kände att programmet inte speglade skogsbruket. Nu har programmet fällts av Granskningsnämnden. Foto: Mostphotos

– I en så omdebatterad fråga som skogen är det särskilt viktigt att rätt fakta används. Därför är det särskilt viktigt att Granskningsnämnden nu klargjorde att programmet inte levde upp till kravet på saklighet i flera inslag, säger Magnus Kindbom, chef för LRF Skogsägarna, i deras nyhetsartikel.

Serien Slaget om skogen var uppdelad i fyra avsnitt och påstod sig handla om brukandet av skogen. Serien blev mycket kontroversiell och anmäldes av flera privatpersoner och organisationer. LRF ansåg att flera fakta som presenterades var missvisande, vilka senare även fälldes av Granskningsnämnden.

– Vi har aldrig fått så många samtal från upprörda medlemmar som när programserien ”slaget om skogen” sändes i SVT. Man kände sig orepresenterad, missförstådd och tyckte att serien helt enkelt inte speglade skogen och skogsbruket på ett korrekt sätt, säger Magnus Kindbom.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 10 maj 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste