Finska företag ingår samarbete och bygger boggiband

Koneosapalvelu Oy and Nordic Traction Group Oy har ingått ett samarbetsavtal beträffande tillverkning och försäljning av skogsmaskinsband. Nordic Traction Group ska ansvara för tillverkningen och Koneosapalvelu kommer fortsätta som distributör för Kopa-banden i Finland.

Överlåtelsen av bland annat Kopa-bandens produktion kommer att ske stegvis under 2022. Foto: Koneosapalvelu

Samarbetsavtalet som tecknats innebär en effektivare tillverkning och en utökad produktionskapacitet av skogsmaskinsband. Målet enligt de båda företagen är att säkerställa en konkurrenskraftig tillverkning av skogsmaskinsband och samtidigt kunna öka försäljningen av banden på den globala marknaden.

Koneosapalvelu

– Vi startade produktutvecklingen för Kopa’s bärande band 2015 och produkten har blivit mycket populär på vår finska hemmamarknad. I takt med att produktionsvolymerna fortsätter att växa, närmar vi oss gränserna för den interna kapaciteten vid vår fabrik i Vilppula. Genom att gå samman med en partner specialiserad på̊ tillverkning av skogsmaskinsband kommer vi att kunna öka produktionsvolymerna och uppnå effektivitetsfördelar, säger Hannu Soimasuo, vd för Koneosapalvelu, i ett pressmeddelande.

Kopa-banden är en patenterad produkt som Koneosapalvelu kommer att behålla de immateriella rättigheterna till. Kopa-banden kommer fortsätta säljas i Finland precis som tidigare men i Koneosapalvelu sortiment kommer även universalbanden som tillverkas av Nordic Traction Group finnas. Nordic Traction Groups distributionsnät kommer framöver att ansvara för exportförsäljningen.

Nordic Traction Group

Under de senaste åren så har Nordic Traction Group investerat för att effektivisera sin bandtillverkning. Investeringarna är automatiserad teknik som kommer att användas på Clark Tracks anläggning i Dumfries, Skottland där man har designat och tillverkat band för skogsmaskiner i 34 år.

– Vår uppdaterade produktionsanläggning möjliggör ett ömsesidigt fördelaktigt samarbete med Koneosapalvelu. Vi är proffs inom bandproduktion och Koneosapalvelu är en nyckelexpert inom den finska skogsmaskinsbranschen. Det finns en stor efterfrågan för bärande band på de europeiska marknaderna. Vi är verkligen glada över att kunna erbjuda en produkt som kompletterar vårt befintliga sortiment till vårt omfattande distributörsnätverk, säger Tero Järvinen, VD för Nordic Traction Group.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 03 maj 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste