Volkswagen lanserar ny Amarok

Enligt Volkswagen Transportbilar så kommer en helt ny generation av deras pickup Amarok att lanseras under året. Amarok var den bäst säljande pickupen i Sverige mellan 2013 och 2020.

Sedan den första Amarok pickupen introducerades 2010 så har Volkswagen sålt modellen i över 830 000 exemplar.  Förväntad säljstart för den nya Amaroken blir i slutet på året och marknadsintroduktion under första halvåret 2023. Foto: Volkswagen Transportbilar

Pickupen är designad och utvecklad i Tyskland och Australien men kommer att byggas i Sydafrika. Den ska enligt Volkswagen komma med ännu vassare köregenskaper både på och utanför asfalterad väg. Interiören består av en digital instrumentering, läderlook på panelerna och breda säten som kan fås med elektrisk justering. Tillval som kan göras är till exempel ett större ljudpaket, LED-Matrix strålkastare, 21-tums fälgar och upp till 30 olika assistanssystem, varav 20 som är helt nya för Amarok.

Dold design

Den nya designen på bilen döljs för tillfället bakom kamouflage men kommer att visas upp under sommaren.

– För nya generationen så har vi signifikant modifierad den arketypiska designen hos Amarok. Den är nu otvetydigt mer karaktärsfull och ännu mer imponerande, säger Albert-Johann Kirzinger, chefsdesigner på Volkswagen Transportbilar, i ett pressmeddelande när han summerar resultatet.

Tekniska uppgifter

I Sverige kommer bilen finnas i flera utrustningsversioner med fyr- eller sexcylindrig (V6) motor och fyrhjulsdrift.

Bilen är tio centimeter längre än sin föregångare, totalt 535 centimeter, och den kommer att ha ett axelavstånd på 327 centimeter vilket är 17,5 centimeter mer än på sin föregångare. Ett längre axelavstånd ska enligt Volkswagen ge en positiv inverkan vid offroad körning. Bilen kommer även att kunna lasta upp till 1,2 ton och med fler drivlinor kommer den klara av att dra 3,5 tons släp.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 27 april 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Låt de ukrainare som kan arbeta – få arbeta

Debatt: Varje år kommer cirka 1 000 ukrainare med säsongsarbetstillstånd för att plantera skog och utföra röjningsarbete i de svenska skogarna. Detta är erfaren personal, som ofta återkommer år efter år. I sommar ska drygt 400 miljoner skogsplantor planteras, och till detta behövs kompetent arbetskraft. Nu avslår dock Migrationsverket säsongsarbetstillstånden för den ukrainska personal som skulle komma i år. Argumentet från myndigheten är att det på grund av kriget finns risk att man stannar kvar i landet även när säsongen är slut. Någon individuell prövning görs inte. I samband med avslaget hänvisas istället personalen till att söka uppehålls- och arbetstillstånd genom massflyktsdirektivet.

 

Kommentera