Malwa rekryterar för att stärka närvaron ute i Europa

Samuel Östling är nyanställd på försäljningsavdelningen på Malwa.  Han kommer närmast ifrån Rottne där han har jobbat i tio år och bland annat varit stationerad i Kanada under en period.

Samuel har tidigare jobbat åt Rottne där han under de senste två åren varit stationerad i Kanada och ansvarat för teknisk säljsupport i Nordamerika. Foto: Malwa

Samuel tillträdde som ny medarbetare på försäljningsavdelningen den 14 april och kommer främst att arbeta med att stärka Malwas närvaro ute i Europa. Malwa vill utveckla och stödja de befintliga distributörerna i deras aktiviteter och hitta möjligheter på nya marknader.

– Malwa och dess typ av maskiner har alltid intresserat mig. Jag är själv markägare och gillar verkligen idén att arbeta med mindre maskiner som lämnar det slutresultat jag önskar mig - med allt vad det innebär! Jag hoppas min historia och erfarenhet av skogsmaskiner kommer vara väl till pass i Malwas fortsatta utveckling säger Samuel, i ett pressmeddelande.

Han bor på en gård utanför Vislanda och har kört skogsmaskin sedan millennieskiftet och ägnar mycket tid åt skötsel i den egna skogen.

– Samuel blir en viktig kugge i Malwas fortsatta internationella expansion. Mer än varannan Malwa går i dag på export, och det kommer hela tiden in förfrågningar från länder där vi i nuläget står utan distribution. Samuel har rätt inställning och precis den kompetens vi är ute efter, så vi är mycket glada över hans val att ansluta, säger Magnus Wallin, Malwas grundare och affärsutvecklingschef.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 19 april 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Låt de ukrainare som kan arbeta – få arbeta

Debatt: Varje år kommer cirka 1 000 ukrainare med säsongsarbetstillstånd för att plantera skog och utföra röjningsarbete i de svenska skogarna. Detta är erfaren personal, som ofta återkommer år efter år. I sommar ska drygt 400 miljoner skogsplantor planteras, och till detta behövs kompetent arbetskraft. Nu avslår dock Migrationsverket säsongsarbetstillstånden för den ukrainska personal som skulle komma i år. Argumentet från myndigheten är att det på grund av kriget finns risk att man stannar kvar i landet även när säsongen är slut. Någon individuell prövning görs inte. I samband med avslaget hänvisas istället personalen till att söka uppehålls- och arbetstillstånd genom massflyktsdirektivet.

 

Kommentera