Röj gräs med STIHL:s nya röjsågar

STIHL uppdaterar nu sitt sortiment med flera nya proffsröjsågar för arbeten på grönområden. Nya funktioner och förbättringar ska enligt STIHL göra maskinerna effektivare och bekvämare.

Enligt STIHL Sverige så bör man välja den rätta sågen för sitt ändamål. Detta eftersom det sitter olika komponenter på en röjsåg som lämpar sig för gräs och en röjsåg som lämpar sig för röjning i skog. Foto: STIHL

Röjsågarna är främst byggda för folk som arbetar med gräsröjning och röjning av mindre sly som vill ha en effektivare såg med större klippdiameter.

– Hemligheten bakom de effektivare röjsågarna är den ökade klippdiametern som regleras med trådhuvudet som släpper på mer lina. På så vis ökas produktiviteten avsevärt och användaren kan jobba snabbare, säger Mats Gustafsson, produktchef på STIHL Norden, i ett pressmeddelande.

De nya röjsågarna som lämpar sig bäst för de nya funktionerna är FS 361 C-EM, FS 411 C-EM, FS 461 C-EM och FS 491 C-EM.

Samtliga nya STIHL modeller är utrustade med ErgoEasy2Start som standard som hjälper utövaren att starta maskinen enklare. En annan nyhet som samtliga modeller fått är STIHL M-Tronic 3.0 vilket är en elektronisk motorstyrning som innebär ökad kontroll över tändningstid och bränsledosering.

En annan ergonomisk förbättring som gjort är en ny optimerad vinkel på handtagen.

– Till synes små justeringar som vinkeln på ett handtag kan vara väldigt betydelsefulla, det förenklar för användaren på rätt sätt. Det här är proffsröjsågar som utvecklats för mer effektiv gräsröjning. Men ergonomin är en väldigt viktig aspekt, med ett bekvämare styre förbättras hela arbetsupplevelsen, säger Mats Gustafsson.

Vid köp av FS 411 C-EM så ingår även en sågklinga som har en diameter på 225 millimeter. Klingan kan även köpas till ifall man väljer en annan modell.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 13 april 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Låt de ukrainare som kan arbeta – få arbeta

Debatt: Varje år kommer cirka 1 000 ukrainare med säsongsarbetstillstånd för att plantera skog och utföra röjningsarbete i de svenska skogarna. Detta är erfaren personal, som ofta återkommer år efter år. I sommar ska drygt 400 miljoner skogsplantor planteras, och till detta behövs kompetent arbetskraft. Nu avslår dock Migrationsverket säsongsarbetstillstånden för den ukrainska personal som skulle komma i år. Argumentet från myndigheten är att det på grund av kriget finns risk att man stannar kvar i landet även när säsongen är slut. Någon individuell prövning görs inte. I samband med avslaget hänvisas istället personalen till att söka uppehålls- och arbetstillstånd genom massflyktsdirektivet.

 

Kommentera