Farma lanserar ny kranserie

En ny kranserie från Farma i höghållfasthetsstål lanserades nyligen under namnet FARMA Excel. Den första kranen som lanseras i den nya serien blir också den starkaste i Farmas sortiment.

Teleskopet har en slaglängd på 1,97 meter och kranen rekomenderas att köras med ett hydraulflöde på 50-120 liter per minut. Foto: Farma

Först ut bland de nya kranarna i Excelserien är C 8.0 som blir den starkaste i Farma sortimentet. Enligt Farma är den nya serien utvecklad för riktigt tuff användning, effektivitet och precis körning. Kranen har fått ett kraftigt vridhus med ett svängmoment på hela 24kNm och har även ett utskjut. C 8.0 kranen har en räckvidd på åtta meter och lyfter i sitt max utfällda läge 790 kilo exklusive grip och rotator. Lyftkraften vid fyra meter är 1415 kilo exklusive grip och rotator.

Kranarna ska enligt Farma ha en låg tyngdpunkt i kompakt parkeringsläge och vara lätta att underhålla. Slangar och cylindrar ska vara väl skyddade. Kranens optimerade rörelsegeometri och kompakta utformning gör att Excel 8.0 passar lika bra på en huggarvagn som till att mata flistuggen, skriver Farma i ett pressmeddelande.

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 07 april 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Låt de ukrainare som kan arbeta – få arbeta

Debatt: Varje år kommer cirka 1 000 ukrainare med säsongsarbetstillstånd för att plantera skog och utföra röjningsarbete i de svenska skogarna. Detta är erfaren personal, som ofta återkommer år efter år. I sommar ska drygt 400 miljoner skogsplantor planteras, och till detta behövs kompetent arbetskraft. Nu avslår dock Migrationsverket säsongsarbetstillstånden för den ukrainska personal som skulle komma i år. Argumentet från myndigheten är att det på grund av kriget finns risk att man stannar kvar i landet även när säsongen är slut. Någon individuell prövning görs inte. I samband med avslaget hänvisas istället personalen till att söka uppehålls- och arbetstillstånd genom massflyktsdirektivet.

 

Kommentera