Hyundai presenterar tre nya grävmaskiner

Grävmaskinerna som tillhör Hyundais A-serie, kommer väga mellan 13–15 ton och kunna väljas med kort bakdel eller standardbakdel. Maskinerna levereras med den nya Cummins motorn som kommer med nya bra egenskaper.

Det finns möjlighet att förlänga serviceintervallen på alla maskiner vid användning av motoroljan CK-4. Foto: Hyundai

Modellerna som lanseras på marknaden snart heter, HX130ALCR som levereras med kort bakdel, HX140AL med standardbakdel och HX145ALCR med kort bakdel.

HX130ALCR är en 13 tons maskin med kort bakdel. Foto: Hyundai

Den nya Cummins F3.8 motorn kommer spara upp till 11 procent bränsle samtidigt som effekten kommer öka med 3–8 procent beroende på vilken modell man väljer. HX130ALCR slipper kraven på AdBlue och EGR-ventil. HX140AL och HX145ALCR klarar inte kraven för att slippa AdBlue men klarade steg 5-kraven för att slippa EGR-ventilen.

Ett nytt lyftläge ger förbättrad precisionskörning genom att flödet, motorkraften och pumpflödeskontrollen har uppgraderats för att kunna matcha maskinens arbetsförhållanden.
 

Valdemar Jensen
Valdemar Jensen
Tel: 073-925 05 41
E-post: valdemar@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 27 januari 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Låt de ukrainare som kan arbeta – få arbeta

Debatt: Varje år kommer cirka 1 000 ukrainare med säsongsarbetstillstånd för att plantera skog och utföra röjningsarbete i de svenska skogarna. Detta är erfaren personal, som ofta återkommer år efter år. I sommar ska drygt 400 miljoner skogsplantor planteras, och till detta behövs kompetent arbetskraft. Nu avslår dock Migrationsverket säsongsarbetstillstånden för den ukrainska personal som skulle komma i år. Argumentet från myndigheten är att det på grund av kriget finns risk att man stannar kvar i landet även när säsongen är slut. Någon individuell prövning görs inte. I samband med avslaget hänvisas istället personalen till att söka uppehålls- och arbetstillstånd genom massflyktsdirektivet.

 

Kommentera