Vida förvärvar småländskt hyvleri

Genom ett avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i småländska V-Timber i Vrigstad blir företaget en del i Vida-koncernen. Företagets anställda erbjuds nu anställning hos Vida Vrigstad som blir det nya företagsnamnet.

Måns Johansson, Koncernchef för Vida AB, menar att förvärvet av hyvleriet i Vrigstad passar väldigt bra in i Vidas strategi för fortsatt utveckling och service för den nordiska marknaden Fotograf: Martina Wärenfeldt

Vida fortsätter sin expansion genom förvärvet av hyvleriet V-Timber i Vrigstad i Sävsjö kommun. Förvärvet väntas vara klart den 1 februari.

Passar i strategin

– Vi är glada över möjligheten att få förvärva ett sådant fint och välskött bolag som V-Timber. Det passar väldigt bra in i vår strategi för fortsatt utveckling och service för den nordiska marknaden. V-Timbers effektiva produktion och produktmix är ett utmärkt komplement till Vidas erbjudande, säger Måns Johansson, koncernchef för Vida AB i ett pressmeddelande.

V-Timber kommer efter förvärvet att få namnet Vida Vrigstad, och nuvarande vd Marcus Jonsson kommer fortsätta som vd för företaget smatidigt som han blir delaktig i försäljningen inom Vida Wood.

Ser stor potential

– Vi ser stor potential i att V-Timber ansluter till Vida-familjen. Vi ser ett högt värde på råvaruförsörjningen såsom på marknadssidan. Vi ser stora likheter på hur vi driver företagen, även om storleken skiljer betydligt, där tävling, nyfikenhet, handlingskraft och snabba beslutsvägar och att hela tiden bli bättre står i fokus, säger Marcus.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 20 januari 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Låt de ukrainare som kan arbeta – få arbeta

Debatt: Varje år kommer cirka 1 000 ukrainare med säsongsarbetstillstånd för att plantera skog och utföra röjningsarbete i de svenska skogarna. Detta är erfaren personal, som ofta återkommer år efter år. I sommar ska drygt 400 miljoner skogsplantor planteras, och till detta behövs kompetent arbetskraft. Nu avslår dock Migrationsverket säsongsarbetstillstånden för den ukrainska personal som skulle komma i år. Argumentet från myndigheten är att det på grund av kriget finns risk att man stannar kvar i landet även när säsongen är slut. Någon individuell prövning görs inte. I samband med avslaget hänvisas istället personalen till att söka uppehålls- och arbetstillstånd genom massflyktsdirektivet.

 

Kommentera