Branddrabbad underleverantör bromsar John Deere

Skogsmaskintillverkaren John Deeres leverantör av vipparmar drabbades under natten till tisdagen av en brand som förstörde hela produktionsanläggningen. Något som kommer påverka leveranstiderna av skogsmaskiner.

En fabriksbrand hos den finska underleverantör som levererar vipparmar till John Deere Forestrys skördare och skotare innebär produktionsstörningar i skogsmaskinfabriken i Joensuu. Foto: John Deere

Fabriksbranden hos den finska underleverantören av vipparmar till skotare och skördare kommer enligt John Deere Forestry att innebära produktionsstörningar i fabriken i Joensuu.

Enligt Skogsmaskintillverkaren är det i nuläget svårt att säga hur branden och produktionsstörningarna kommer påverka leveranstider av maskiner. Samtliga kunder som beställt en ny eller begagnad maskin kommer att kontaktas separat för mer information.

”Vi beklagar det som inträffat och kommer att göra allt vi kan för att minimera leveranstiden för våra kunder”, skriver Henrik Johansson, sverigechef på John Deere Forestry AB i ett pressmeddelande.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 13 januari 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste