Ny segmentschef för skog och lantbruk hos Ludvig & Co

Filip Olsson, som närmast kommer från en tjänst som ansvarig för Swedbanks leverantörsfinansiering tar över de gröna segmenten hos Ludvig & Co. I den nya rollen som segmentschef ska Filip utveckla företagets rådgivning till skogs- och lantbrukare.

Ekonomagronomen Filip Olsson blir ny segmentschef för Skog & Lantbruk på Ludvig & Co. Foto: Ludvig & Co

Enligt Ludvig & Co är företaget i dag landets främsta rådgivare inom skog och lantbruk, och för att behålla och utveckla den positionen har man nu anställt en ny segmentschef för dessa områden.

En driven ledare

Filip Olsson är utbildad ekonomagronom och har de senaste 12 åren jobbat i ledande positioner inom finanssektorn, med stort fokus på skog och lantbruk. Han är dessutom uppvuxen på en större gård vilket enligt Ludvig & Co ger ytterligare förståelse för de gröna näringarna.

– Filip är en driven och kundorienterad ledare med gedigen kunskap inom den gröna näringen och vi är mycket glada att han har valt att anta detta viktiga uppdrag. Genom sin bakgrund har han byggt upp en god förståelse för kundbehoven inom segmentet. Med Filip vid rodret kommer vi att lyckas med vår ambition att utveckla vårt erbjudande inom Skog och Lantbruk och ta det till nästa nivå, säger Pia Bax, Chef Kunderbjudande, Utveckling & IT i ett pressmeddelande.

Förenkla för kunden

Förutom att ansvara för att utveckla Ludvig & Co:s affärsmodell och erbjudande ska Filip, som segmentschef även driva samarbetet med strategiska samarbetspartners och affärskontakter för den gröna näringen.

– Jag är glad och stolt att jag fått uppdraget som segmentschef inom Skog & Lantbruk. Jag brinner för att ge svenska skogs- och lantbrukare så bra förutsättningar som möjligt för att lyckas. Hos Ludvig & Co finns den möjligheten. Dels utifrån den fantastiska kompetensen som finns hos alla rådgivare över hela Sverige, dels utifrån den viljan att hela tiden utveckla nya tjänster som förenklar för kunderna. Jag ser verkligen fram emot att få bli en del av Ludvig & Co, säger Filip Olsson.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 10 januari 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Bygge av bostäder på skogsmark – vad gäller?

 Juristen har ordet: Enligt SCB:s befolkningsprognos kommer den svenska befolkningen att öka med mellan 40 000 och 50 000 personer per år under de kommande åren. För att lösa den bostadsbrist som råder och som ser ut att hålla i sig finns ett stort intresse av att exploatera tillgänglig mark däribland hela eller delar av skogsbruksfastigheter. Sett till dess betydelse för landets ekonomi och sysselsättning är skogsnäringen en av landets mest betydelsefulla näringar. Det finns därför ett statligt intresse av att slå vakt om skogsbrukets produktionsområden. Ett intresse som ges uttryck i 3 kap. 4 § miljöbalken (MB).

 

Kommentera