Arbetshäst i sportkostym

Toyota presenterar nu den nya pickupen Hilux GR Sport som blir den nya toppmodellen i Hilux-serien. Bilen har konstruerats för maximerad prestanda och kommer till de svenska återförsäljarna under hösten 2022.

Hilux GR Sport är Toyotas nya toppmodell bland pickuper, som enligt tillverkaren riktar sig till personer med en aktiv livsstil. Samtidigt behåller den arbetsfordonets egenskaper som 1 000 kilos maxlasten och en tillåten släpvagnsvikt på 3,5 ton. Foto: Toyota

Som ett av världens mest sålda arbetsfordon behöver Toyota Hilux ingen vidare presentation. Bilen är allmänt känd för sin hållbarhet, slitstyrka och framkomlighet och under de senaste åren har Hiklux uppdaterats med modern design och det senaste inom säkerhets- och infotainmentsystem.

Uppgraderad hjulupphängning

Som en ny toppmodell för bilägare med en aktiv livsstil släpper Toyota nu den prestandainriktade versionen Hilux GR Sport, med en 2,8 liters dieselmotor på 204 hästkrafter och ett vridmoment på 500 newtonmeter. Det som skiljer den nya modellen från övriga Hilux-modeller är bland annat en uppgraderad hjulupphängning med nya fjädrar och stötdämpare av monotube-typ runtom.

Genom sin konstruktion skapar dessa stötdämpare en större kolvyta, vilket ger bättre dämpning med snabbare respons. De främre fjädrarna har gjorts styvare och tillsammans ska den nya stötdämpningen ge bättre väghållning och styregenskaper.

Exklusiv interiör

Kupén utmärker sig genom den exklusiva interiördesignen med nya sportstolar och inredning i svart läder och syntetisk mocka med röda sömmar. Den sportiga Stilen förstärks av kolfiberlika dekorinlägg, en röd dekorlinje över instrumentpanelens hela bredd samt blå belysning av dörrsidorna.

Svart skinn och syntetisk mocka med röda sömmar och kolfiberliknande detaljer ska ge interiören en exklusiv känsla. Vid ratten sitter också paddlar med vilka man kan växla. Foto: Toyota

Bilen är utrustad enligt den högsta utrustningsnivån och har bland annat LED-strålkastare och kombinationslampor, nyckellös upplåsning och startknapp, luftkonditionering med två zoner, Downhill Assist Control samt automatisk diffbroms.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 04 januari 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste