Förädling i fokus när Derome förvärvar lokalt företag

Derome har många strängar på sin lyra och erbjuder allt från skog till färdigt hus, bygghandel och maskinuthyrning. I sin senaste satsning har bolaget förvärvat GLM i Veddige AB som är specialister på ytbehandling.

Derome förvärvar ytbehandlingsföretaget GLM i Veddige AB. Personalen blir kvar och verksamheten kommer drivas under Derome Träteknik AB. Foto: Derome

Den nyförvärvade verksamheten med tio medarbetare kommer enligt Derome att ingå i företagets dotterbolag Derome Träteknik AB.

Stort kunnande

– GLM är ett välskött bolag med stort kunnande inom ytbehandling av trävaror. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla GLM och vår målsättning är att växa kraftigt. Vi ser långsiktigt på förvärvet och ser stor potential framåt, säger Frank Beno, vd för Derome Träteknik i ett pressmeddelande.

Derome tillträder GLM den 1 februari 2022 och verksamheten kommer att drivas vidare under Derome Träteknik AB.

Fokus på medarbetarna

– GLM har idag ca 10 medarbetare vid sin produktionsanläggning i Veddige och kunderna är framför allt leverantörer av trävaror. Verksamheten kommer att drivas vidare med samma personal även framåt, säger Beno.

GLM har bedrivit verksamheten i Veddige sedan 1999.

–  Det känns bra att Derome ska driva företaget vidare. De har en lång och gedigen kunskap och en fin företagskultur med stort fokus på medarbetarna och deras utveckling, säger Göran Lindqvist, tidigare ägare av GLM.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 13 december 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste