Jämställdhetsutbildning lockar entreprenörer

Den jämställdhetsutbildning som Sveaskog erbjuder sina entreprenörer sedan 2019 har hittills lockat över 550 deltagare. Glädjande siffror menar Sveaskog.

Sedan Sveaskog lanserade sin jämställdhetsutbildning för entreprenörer 2019 har över 550 personer som inte är anställda av Sveaskog gått utbildningen. Foto: Björn Schubert

Sveaskog menar att skogen ska vara en bransch där alla kan trivas och växa, och som Sveriges största skogsägare har man stora möjligheter att aktivt arbeta för ett jämställt skogsbruk. Sedan 2019 erbjuder man alla sina externa entreprenörer en utbildning för att lära sig mer om jämställdhet, något som fått bra gensvar.

Väcker tankar

– Det är glädjande att så många entreprenörer har tagit chansen att skaffa sig mer kunskap och insikt inom dessa områden. Det känns mycket bra att vi kan fungera som ett stöd till dem i det här viktiga arbetet, säger Sveaskogs HR-partner Lisa Liljenstrand i ett pressmeddelande.

En av entreprenörerna som gått utbildningen är Mikael Johansson, vd för Svartbyns Skogstjänst.

– Jag och alla mina anställda har gått utbildningen. Jag tycker att den var jättebra och det är dessutom bra att den både har en berättarröst och att man kan läsa texten själv, för vi tar ju till oss information på olika sätt. Utbildningen väcker tankar kring frågor som vi annars inte funderar så mycket på i vardagen, säger han.

Ömsesidig respekt

Branschorganisationen Skogsentreprenörerna är också positiva till utbildningssatsningen.

– Det är jättebra att Sveaskog erbjuder sina entreprenörer den här utbildningen. I affärsrelationer, såsom i livet i övrigt, är ömsesidig respekt och våra beteenden viktiga. Att så många entreprenörer gått utbildningen visar att det går att komma långt på frivillig väg, säger Kolbjörn Kindströmer, ordförande för Skogsentreprenörerna.

Efter två år med utbildningen och över 550 deltagare ser Sveaskog fortsatt vikten av satsningen för att utveckla skogsbranschen.

– Vi på Sveaskog vill såklart ta en del av ansvaret för utvecklingen av branschen. Entreprenörerna har sällan samma resurser som vi att arbeta med frågor som jämställdhet och inkludering. Genom att erbjuda utbildningen kan vi stötta dem i arbetet med att bli mer attraktiva som arbetsgivare, säger Mats Oja, inköpschef på Sveaskog.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 06 december 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste