Starkare motor i nya Farmall C

När Case IH nu tar även sina mindre traktorer i Farmall C-serien in i steg 5 så passar man samtidigt på att uppdatera den beprövade gårdstraktorn.

Den nya generationen Farmall C, för mindre lantbruk och djurbönder, finns i fyra modeller och har nu en 3,6 liters motor med ökad effekt och mer vridmoment. Foto: Case IH

Hjärtat i den nya generationens Farmall C, som finns i fyra modeller från 90–117 hästkrafter, är FPT-motorn på 3,6 liter och med fyr ventiler per cylinder jämfört med den äldre generationens 3,4 liters motor med två ventiler.

Fler hästkrafter

Trots att motoruppgraderingen inte låter så stor innebär den enligt Case IH en ökning med fem hästkrafter och 10 procent högre vridmoment. Den nya motorn med commonrail-insprutning ska dessutom ha bättre förbränning och lägre bränsleförbrukning. 

Avgasreningen- och efterbehandlingen har också uppdaterats för att klara utsläppskraven i steg 5. Här jobbar Case IH med sin HI-eSCR2-lösning som bland annat har ett underhållsfritt partikelfilter och en låg grad av avgasåtercirkulation.

Utrustas traktorn med frontlastare från fabrik erbjuder Case IH en ergonomisk lastarspak med knappar även för växling. Frisiktstaket förstärker traktorernas egenskaper som lastartraktorer ytterligare. Foto: Case IH

För ökad flexibilitet och kundanpassning erbjuder man nu också ett så kallat ”Selection pack” med specifika tillval för att täcka kundernas viktigaste behov. Dessa inkluderar Active Drive 2-transmissionen med Powershuttle och Powerclutch, som ger upp till 24 fram- och 24 backväxlar med farthållare och krypväxlar som tillval.

Frontlyft som tillval

I paketet ingår även elektrohydrauliska differentialspärrar för fram- och bakaxeln, elektronisk dragkraftsreglering, en hydraulpump på 64 liter/minut, kraftuttag med tre hastigheter och frontlyft som tillval.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 25 november 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Bygge av bostäder på skogsmark – vad gäller?

 Juristen har ordet: Enligt SCB:s befolkningsprognos kommer den svenska befolkningen att öka med mellan 40 000 och 50 000 personer per år under de kommande åren. För att lösa den bostadsbrist som råder och som ser ut att hålla i sig finns ett stort intresse av att exploatera tillgänglig mark däribland hela eller delar av skogsbruksfastigheter. Sett till dess betydelse för landets ekonomi och sysselsättning är skogsnäringen en av landets mest betydelsefulla näringar. Det finns därför ett statligt intresse av att slå vakt om skogsbrukets produktionsområden. Ett intresse som ges uttryck i 3 kap. 4 § miljöbalken (MB).

 

Kommentera