Starkare motor i nya Farmall C

När Case IH nu tar även sina mindre traktorer i Farmall C-serien in i steg 5 så passar man samtidigt på att uppdatera den beprövade gårdstraktorn.

Den nya generationen Farmall C, för mindre lantbruk och djurbönder, finns i fyra modeller och har nu en 3,6 liters motor med ökad effekt och mer vridmoment. Foto: Case IH

Hjärtat i den nya generationens Farmall C, som finns i fyra modeller från 90–117 hästkrafter, är FPT-motorn på 3,6 liter och med fyr ventiler per cylinder jämfört med den äldre generationens 3,4 liters motor med två ventiler.

Fler hästkrafter

Trots att motoruppgraderingen inte låter så stor innebär den enligt Case IH en ökning med fem hästkrafter och 10 procent högre vridmoment. Den nya motorn med commonrail-insprutning ska dessutom ha bättre förbränning och lägre bränsleförbrukning. 

Avgasreningen- och efterbehandlingen har också uppdaterats för att klara utsläppskraven i steg 5. Här jobbar Case IH med sin HI-eSCR2-lösning som bland annat har ett underhållsfritt partikelfilter och en låg grad av avgasåtercirkulation.

Utrustas traktorn med frontlastare från fabrik erbjuder Case IH en ergonomisk lastarspak med knappar även för växling. Frisiktstaket förstärker traktorernas egenskaper som lastartraktorer ytterligare. Foto: Case IH

För ökad flexibilitet och kundanpassning erbjuder man nu också ett så kallat ”Selection pack” med specifika tillval för att täcka kundernas viktigaste behov. Dessa inkluderar Active Drive 2-transmissionen med Powershuttle och Powerclutch, som ger upp till 24 fram- och 24 backväxlar med farthållare och krypväxlar som tillval.

Frontlyft som tillval

I paketet ingår även elektrohydrauliska differentialspärrar för fram- och bakaxeln, elektronisk dragkraftsreglering, en hydraulpump på 64 liter/minut, kraftuttag med tre hastigheter och frontlyft som tillval.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 25 november 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Klimathoppet fälldes av granskningsnämnden, men av fel anledning

LEDARE Det finns en tilltagande vilja i miljörörelsen att jämställa koldioxid och metan från till exempel bioenergi, djur och mat med koldioxid och metan från utvinning och förbränning av fossila bränslen. Det är så dumt att man lätt kan bli stum av förundran och har svårt att ta det på allvar. Även i public service dyker sådana uttalanden upp ibland. Det är ytterst viktigt att vi inte låter de normaliseras.

Kommentera