Sågverk bromsar produktionen

Södra Wood och Vida går nu ut med information om att man bromsar produktionen i december. Anledningen uppges vara en obalans mellan produktion och efterfrågan.

Både Södras och Vidas sågverk ska dra ner på produktionen i september till följd av en minskad efterfrågan i förhållande till produktionen. Foto: Mostphotos

Den glödheta marknaden för sågade trävaror har svalnat en aning och nu planerar både Södras sågverksdivision Wood samt sågverkskoncernen Vida för neddragningar i produktionen i december.

För Södras del innebär det en minskning med 60 000 kubikmeter sågad vara medan vida skriver om ett längre produktionsuppehåll i samband med julledigheten.

– Produktionsjusteringen görs för att balansera produktionen och kundernas behov. Detta är en kortsiktig förändring som kommer gälla under december månad. Inom några månader förväntar vi oss att kundernas lager återgått till normal nivå, och för resten av 2022 bedömer vi att efterfrågan balanserar för full produktion på våra sågverk. Vi ser en fortsatt god efterfrågan i industrin och på våra marknader utanför Europa, säger Peter Jhaveri, affärsområdeschef för Södra Wood i ett pressmeddelande.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 22 november 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste