Han är årets unga skogsentreprenör

Arbetsgivar- och branschorganisationen Gröna arbetsgivare har utsett Fredrik Gustafsson, ägaren bakom Sonö Jord & Skog AB, till årets unga skogsentreprenör. Fredrik prisas för sitt ledarskap och sina goda kundkontakter.

Fredrik Gustafsson och hans företag Sonö Jord & Skog AB har utsetts till årets unga skogsentreprenör 2021 av Gröna arbetsgivare. Foto: Gröna arbetsgivare  

Sonö Jord & Skog AB har sin bas i Uppland och var ett av flertalet nominerade företag till priset årets unga skogsentreprenör. Prisutdelningen skedde i samband med branschorganisationen Skogsentreprenörernas årsstämma den 12 november.

Som ett kvitto

– Det känns otroligt bra och prestigefyllt att få priset, som ett kvitto på att man gör något bra. Mitt råd till andra yngre arbetsgivare är att satsa 100 procent på det du gör, om inte glöden finns där så kommer du att få det kämpigt. Att hitta duktiga medarbetare som även de brinner för sitt jobb är otroligt viktigt. Se till att uppskatta dina anställda för att företaget vore ingenting utan dem, kemin mellan chefen och de anställda ska vara lättsam, säger Fredrik Gustafsson i ett pressmeddelande.

Fredrik tog över företaget från sin morfar och driver det sedan 2018. Priset han nu tilldelas har enligt Gröna arbetsgivare en viktig roll för branschen, både som inspirationskälla för att utveckla företag och för att sprida en positiv bild av det svenska skogsbruket som kan locka fler att söka sig till skogsbranschen.

Lyfta fram unga

Priset har delats ut sedan 2008 och består förutom äran av en prischeck på 50 000 kronor.

– Det är viktigt att vi kommunicerar en modern, positiv och sanningsenlig bild till de målgrupper som står inför olika yrkesval. I det arbetet vill vi gärna lyfta fram unga, goda förebilder för att öka statusen och attraktionskraften. Vi hoppas även att det kan tjäna som inspiration till andra unga att starta företag, säger Maud Petri Rådström, ansvarig för skogssektionen på Gröna arbetsgivare och utdelare av priset.

Juryns motivering

Fredrik Gustafsson har utvecklat sitt företag till att hålla hög leveranskvalitét i tät dialog med kunderna, vilket resulterat i stor kundnöjdhet.

Hans ledningsfilosofi bygger på att skapa en trivsam arbetsplats genom delegerat ansvar och hög tillit till medarbetarna, något som genomsyrar företagets personalpolitik.

Högt ställda förväntningar på sig själv och sitt företag tar sig uttryck i god ekonomi och en konkurrenskraftig verksamhet. Fredrik Gustafsson är ett föredöme för nuvarande och kommande skogsentreprenörer.

Juryn har bestått av:

Marie Stålnacke – HR-chef Sveaskog och ordförande i SYN
Håkan Nilsson – Skogsentreprenörerna
Maud Petri Rådström – sektionsansvarig skog Gröna arbetsgivare

Källa: Gröna arbetsgivare

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 15 november 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste