Han prisas för sitt engagemang inom träbyggande

Lars Atterfors är årets mottagare av Paper Province Award. Lars har en lång bakgrund inom träindustriellt byggande och driver i dag en konsultfirma.

Lars Atterfors är årets mottagare av Paper Province Award. Foto: Paper Province

I sitt yrkesliv har lars Atterfors hunnit jobba hos flera stora koncerner, både i den svenska och internationella träbranschen, och driver i dag Attrfors Consulting. För sitt engagemang inom industriellt trädbyggande tilldelas han Paper Province Award 2021.

En ära

– Det är en ära och känns lite overkligt men jättebra, säger Lars Atterfors i ett pressmeddelande.

Lars är bland annat mannen bakom Moelvens Trä8-system och flera andra bygginnovationer. Dessutom är han engagerad i olika initiativ och utbildningar inom träbyggnation.

Tagit täten

– Jag har haft förmånen att vara med i träbyggandet när det tog omtag från mitten av nittiotalet. Det jag lärt mig och som jag nu vill lära andra är att vi gör det här tillsammans. Att vi i Sverige tagit täten i det moderna träbyggandet har att göra med att vi gjort det tillsammans. Akademin, tillsammans med företag och andra aktörer är de som fått det att hända, säger han.

Paper Province

Paper Province är ett världsledande företagskluster inom skogsbaserad bioekonomi som ägs och drivs av drygt 120 medlemsföretag. Paper Province har sin bas i Karlstad men arbetar globalt. Genom att tillsammans med sina medlemmar, kommuner, regioner och akademin arbeta för en hållbar utveckling med skogen som bas, och sträva efter de globala målen inom Agenda 2030 vill man göra en avgörande insats för samhället.

Källa: Paper Province

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 15 november 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste