Ny 12-tonsvagn från Trejon

För att fylla luckan i sitt sortiment med skogsvagnar lanserar Trejon nu en ny dubbelramsvagn på 12 ton. Multiforest MF1202 placerar sig i det det alltmer populära segmentet mellan företagets 10,5-tonsvagn och toppmodellen på 16 ton.

Till sin nya 12-tonsvagn MultiForest MF 1202 rekommenderar Trejon kranen V7300. Vagnen kan utrustas med en plattform för hantering av rundbalar och det finns nya lösningar för styrsystem och kraftfulla navdrifter. Foto: Trejon

Både privata skogsägare och professionella användare har enligt Trejon blivit alltmer intresserade av skogsvagnar i 12-tonsklassen. En storlek som företaget hittills inte kunnat erbjuda men där man nu presenterar den helt nya dubbelramsvagnen Trejon MultiForest MF1202.

Krav från marknaden

Enligt Trejon har man lagt stor vikt vid kvalitén när man utvecklat den nya vagnen, som också delar flera komponenter med övriga MultiForest-modeller.

– Vi hade från början en tydlig kravspecifikation från marknaden, utifrån denna har vi systematiskt jobbat med att utveckla, testa och förfina produkten. Det är en modell som kommer passa in på alla våra marknader och som ger kunderna en hållbar och långsikt investering, säger Anders Johansson, ansvarig produktutvecklare på Trejon i ett pressmeddelande.

12-tonsvagnen bygger på Trejons vagn MF1602 med en kraftig robotsvetsad dubbelram och en lastyta på 4,11 meter. Grindarean är på 2,5 kvadratmeter och för god framkomlighet erbjuder Trejon bland annat ramstyrning med dubbla cylindrar och +/- 45 graders styrvinkel. När det gäller hjulutrustningen kan MF1202 utrustas med upp till 550/45 R22,5” hjul.

Ökat intresse

Vagnen levereras enligt Trejon med fyra fasta bankar inklusive stöttor, samt teleskopiska stödben med vid vinkel för att ge god stabilitet vid kranlängder på upp till åtta meter.

– Vi ser ett stort ökat intresse för lite större vagnar med högre kvalitet och kapacitet, detta möter vi nu upp med denna nya skogsvagn. Modellen riktar sig till större självverksamma så väl som professionella användare och är en långsiktig bra och trygg investering, säger Johan Schols, försäljnings- och marknadschef på Trejon. 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 09 november 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste