Värmlandssåg miljonsatsar på värdeoptimering

Det familjeägda sågverksföretaget AB Hilmer Andersson har lagt en order hos RemaSawco i storleksordningen fem miljoner kronor. Investeringen gäller värdeoptimerande utrustning.

Sågverksföretaget AB Hilmer Andersson investerar omkring fem miljoner kronor i ett nytt system för kvalitetssortering. Foto: Ab Hilmer Andersson

AB Hilmer Andersson i värmländska Åmotfors har valt att investera omkring fem miljoner kronor i ett nytt system för kvalitetssortering vilket framgår i ett pressmeddelande från leverantören av utrustningen, RemaSawco.

I det nya systemet utförs mätning och sågoptimering via en så kallad RS-BoardScannerQ, ett system som används för högupplöst profil-, färg- samt trakeidmätning* i tvärmatade flöden.

Leverans och driftsättning av projektet genomförs i två etapper under 2022 och 2023.

– Vi tackar AB Hilmer Andersson för förtroendet när man nu väljer RemaSawco för att nå ett ökat värdeutbyte och högre produktionskapacitet som ett steg i att förbättra anläggningen, säger Emilien Saindon, VD för affärsområde RemaSawco hos Image Systems.

* Trakeider är långa och smala celler försedda med gårdade porer. Trakeider har mekaniskt stödjande och vattenledande uppgift hos barr- och lövträd.

Källa: Föreningen Skogen

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 08 november 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste