Olofsfors och Iggesund Forest växer i nya lokaler

PWAB som är moderbolaget bakom företagen Olofsfors och Iggesund Forest har förvärvat en ny industrilokal av Nordmalings kommun. På den 5 400 kvadratmeter stora ytan ska bland annat en ny typ av sågsvärd tillverkas.

Fr. vänster: Anders Wikström, ägare av Olofsfors och koncernchef på P. Wikström J:r AB, Madelaine Jakobsson, kommunstyrelsens ordförande i Nordmaling, Conny Nordendahl, näringslivsutvecklare i Nordmalings Kommun och Göran Nyberg, vd på Iggesund Forest och vice vd på P. Wikström J:r AB. Foto: Olofsfors AB

Både Olofsfors AB och Iggesund Forest AB, som båda ingår i PWAB-koncernen, ska gynnas av den nya lokalen som ligger i närheten av Olofsfors befintliga produktionsanläggning.

Nya svärd

– Iggesund Forest har i dag förmodligen världens bästa sågsvärd. Det nya svärdet ska produceras i de nya lokalerna utan att störa Iggesunds nuvarande produktion, där vi i dag har kapacitetsbrist. Med nytt material kan det nya svärdet härdas i vatten i stället för i olja och det har testats i Olofsfors befintliga produktionsanläggning under året, säger Göran Nyberg, vd på Iggesund Forest och vice vd för PWAB i ett pressmeddelande.

Absolut nödvändigt

Olofsfors kommer inledningsvis att nyttja sin del av lokalen som lageryta, men på sikt är tanken att gå över till egen tillverkning av verktyg och nya produkter.

– Vi tror att detta är absolut nödvändigt för att öka Iggesund Forests totala försäljning av svärd till kunder runt hela världen, säger Göran.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 04 november 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste