Hörselskydd från Stihl med samtalsfunktion

Nya Stihl  Advande ProCOM är ett hörselskydd med både brusreducering och högt dämpningsvärde för professionellt skogs- och parkarbete. Den inbyggda samtalsfunktionen kan kopplas ihop med upp till 16 enheter.

Headsetets Bluetoothfunktion gör att användaren kan para ihop sin mobiltelefon och ringa telefonsamtal och lyssna på musik. Dessutom finns en integrerad FM radio med kanalsökning via knapptryck. Advance ProCOM finns både med hjässbygel och hjälmfäste. Foto: Stihl

Vid arbete inom skogsbruk och trädfällning där flera personer jobbar tillsammans är det viktigt med god kommunikation, bland annat för att undvika olyckor. Därför har Stihl nu tagit fram det aktivt brusreducerande hörselskyddet Advance ProCOM med samtalsfunktion.

– Stihl Advance ProCom är en smart, kommunikationslösning som innebär att användarna kan prata och lyssna på samma gång, utan ytterligare enheter. Alla i arbetsteamet kan därmed kommunicera säkert och bekvämt med varandra under arbetstid. Perfekt för arborister och andra som jobbar i och med skog och mark, säger Mats Gustafsson, produktchef Stihl Norden i ett pressmeddelande.

Tack vare ett litium-jon-batteri uppnås enligt Stihl driftstider på minst nio timmar, och med vädertätningen är arbete i regn och snö inga problem. Samtalsfunktionen och den inbyggda FM-radion med kanalsökning styrs via knappar på kåporna, och räckvidden mellan två anslutna enheter kan vara upp till 600 meter.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 04 november 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste