Sundqvist pausar skogsbruket

Efter den senaste tidens mediekritik mot Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist kallades han till möte med näringsminister Ibrahim Baylan. Utkomsten av mötet blev att Sundqvist och hans fru enats om att pausa sitt skogsbruk.

För att stärka sin opartiskhet som myndighetschef väljer Herman Sundqist tillsammans med sin fru att pausa avverkningen i den gemensamma skogen. Foto: Skogsstyrelsen

I ett uttalande efter mötet med näringsminister Ibrahim Baylan uppger Herman Sundqvist att skogsbruket på de drygt 700 hektar han och hans fru äger ska pausas. Under hans fortsatta tid som generaldirektör för Skogsstyrelsen ska endast skogsvårdsåtgärder samt nödvändiga åtgärder vid exempelvis stormfällning ska genomföras.

”Jag har idag haft ett möte med näringsminister Ibrahim Baylan där vi har gått igenom den situation som uppstått och den kritik som framförts mot mig. I min roll som chef för myndigheten, liksom för alla anställda i statens tjänst, är det synnerligen viktigt att man uppträder opartiskt och att man också uppfattas som opartisk.”, skrev han i uttalandet den 19 oktober.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 20 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste