Han blir Sveaskogs nya vd

Den 15 januari 2022 tillträder Sveaskogs nya vd. Det är skogsingenjören Erik Brandsma som tar över när Per Matses går i pension.

Skogsingenjören Erik Brandsma tillträder i januari 2022 som vd på Sveaskog. Foto: Sveaskog

Erik Brandsma kommer närmast från Jämtkraft AB, och har tidigare varit bland annat generaldirektör på Energimyndigheten. Han har även arbetat inom Vattenfall AB och på EON, samt på internationell nivå inom bland annat OECD och FN. Han är utbildad skogsingenjör och har en masterexamen från British Columbia.

–  Varje gång jag har mött Sveaskog har jag blivit imponerad av engagemanget, kompetensen och stoltheten som finns i bolaget. Jag ser det som en fantastisk utmaning att tillsammans med alla kollegor få driva utvecklingen mot ett hållbart skogsbruk. Det är en mycket viktig uppgift att leda Sveaskog i en omställning där vi framtidssäkrar verksamheten och jag ser att alla mina tidigare erfarenheter har bidragit till att rusta mig för detta spännande uppdrag, säger Erik Brandsma, i ett pressmeddelande.

Eva Färnstrand, styrelseordförande i Sveaskog, välkomnar Erik till uppdraget.

– Erik Brandsma har just den erfarenhet som krävs för att leda den fortsatta implementeringen av den långsiktiga inriktning som offentliggjordes i våras, Sveaskogs program för hållbart skogsbruk, säger hon.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 19 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste