Kraftig elsåg för arborister

I sin satsning på eldrivna verktyg för verksamma inom skog, park och entreprenad presenterar Stihl nu också en kraftigare batteridriven topphandsåg. MSA 220 TC-O har en driftstid på omkring 29 minuter och en kedjehastighet på 23 meter per sekund.

MSA 220 TC-O är Stihls mest kraftfulla batteridrivna topphandsåg hittills. Med AP 300 S batteriet på 36 V är driftstiden cirka en halvtimme, och den maximala kedjehastigheten ligger på 23 meter per sekund. Foto: Stihl

Arborister som jobbar med beskärning och sektionsfällning behöver lätta, smidiga och kraftfulla sågar. Något som Stihl försökt ta fasta på i den nya MSA 220 TC-O som väger 2,7 kilo utan batteri.

Säker användning

Stihl rekommenderar batterisystemet AP 300 S för maximal effekt, och driftstiden landar då på runt en halvtimme. Sågen är företagets kraftigaste batteridrivna tophandsåg hittills och är bland annat utrustad med en LED-display som utgör kontrollpanelen. Sågen har också en lättåtkomlig aktiveringsknapp och gasspärr för säker användning.

Skärutrustningen består av ett 35 centimeter långt svärd av typen Light P04, och den helmejseltandade sågkedjan Stihl 3/8” Picco Super 3 som standard. För ökad livslängd och enkel daglig service är MSA 220 TC-O försedd med ett fleece-filter som ska samla upp spån och damm och vara lätt att rengöra.

Kan kopplas upp

Sågens kontrollpanel har bland annat en varningslampa som indikerar låg oljenivå. Foto: Stihl

Motorsågens justerbara oljepump ger användaren möjlighet att anpassa oljeflödet efter behov, och en inbyggd oljesensor varnar vid låg oljenivå.

– MSA 220 TC-O är en mycket kraftfull batterimotorsåg, med snabb acceleration och som med sin kedjehastighet på 23 m/s garanterar en suverän prestanda. Tack vare vår batteriteknik, och mindre avgaser, blir även arbetsklimatet trevligare, säger Mats Gustafsson, produktchef Stihl Norden i ett pressmeddelande.

För större företag med många redskap kan det också vara intressant med möjligheten att koppla upp och integrera Stihl MSA 220 TC-O i den molnbaserade systemlösningen Stihl Connected. Där kan man få en detaljerad överblick över exempelvis driftstid, laddningsstatus och servicebehov.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 12 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste