Nu inleds utbyggnaden av Derome såg

I hemorten Derome har träindustrikoncernen Derome nu påbörjat utbyggnaden av sitt sågverk på orten. En investering på omkring 400 miljoner kronor för ökad kapacitet och tillgång på sågade trävaror.

Genom ombyggnationen av sågverket i Derome ska kapaciteten öka stegvis till slutmålet på 550 000 kubikmeter sågad vara år 2024. Foto: Derome

Samtidigt som det fortfarande råder hög aktivitet på marknaden för sågade trävaror inleder Derome utbyggnaden av Derome Såg, till vilken man nu köpt utrustning och maskiner för att bygga om timmertag, såglinje och råsortering.

Bygger ut kapaciteten

– Investeringen innebär att vi bygger ut kapaciteten vid vårt sågverk i Derome och att vi kan möta en ökad efterfrågan hos våra kunder. Investeringen ligger helt rätt i tiden. Samhället måste ställa om till mer klimatsmarta lösningar och förnybart trä är bra för klimatet. Därför känns det bra att många människor vill bo i bostäder byggda av trä, allt fler tror på trä som framtidens material, säger Per Andersson, utvecklingschef på Derome Timber AB i ett pressmeddelande.

Utnyttja varje träd

I dagsläget arbetar man med byggnationen av en ny tork. Nästa år inleds arbetet med om- och tillbyggnad av timmertaget, såglinjen och råsorteringen, som väntas pågå till 2024. Enligt Derome är detta ett i raden av flera utvecklingar av verksamheten.

– Vi kommer fortsätta att utveckla vår produktion för att vidareförädlingen ska bli så effektiv som möjligt och att varje träd nyttjas fullt ut och blir virke, säger Per. Det känns fantastiskt att vi nått avtal med leverantörerna och att arbetet med att bygga ut vår anläggning i Derome kan sätta i gång.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 11 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste