Kraftig skogsröjare med större klinga

Stihl lanserar nu röjsågen FS 561 som bygger vidare på den tidigare toppmodellen bland skogsröjare FS 560. Den nya sågen har förbättrad vibrationsdämpning, ny vinkelväxel och en 250 millimeters mejseltandad klinga.

Stihl FS 561 har en motor på 57,1 cc och väger 10,2 kilo likt föregångaren FS 560. Nytt är bland annat vinkelväxeln, den förbättrade vibrationsdämpningen och två extra hål för selkroken. Foto: Stihl

För professionella användare inom krävande skogsröjning har Stihl nu tagit fram FS 561, företagets nya toppmodell bland bensindrivna röjsågar. För ökad komfort vid arbetet har sågen fått ett förbättrat antivibrationssystem som ska ge en lägre vibrationsnivå jämfört med tidigare modeller.

Till FS 561 presenterar Stihl också den nya mejseltandade klingan WoodCut 250–26, med en diameter på 250 millimeter och 26 sågtänder för effektiv röjning även vid grövre stammar.

– STIHL FS 561 är med sin nya, stora sågklinga ett väldigt bra tillskott för de som jobbar inom professionell skogsröjning. Den är utrustad med funktioner som ger både en snabbare och mer ergonomisk användning, där det förbättrade antivibrationssystemet minskar vibrationer med mer än än 30 procent vid lägre varvtal, säger Mats Gustafsson, nordisk produktchef på Stihl i ett pressmeddelande.

Nytt för FS 561 är också en kraftigare vinkelväxel och ett klingskydd anpassat för den stora WoodCut- klingan. Motorn är utrustad med Ergo Start och M-Tronic 3.0 för snabb och enkel start samt optimerad prestanda. För bättre ergonomi har man också utökat antalet hål för kroken på röjselen så att användare lättare ska kunna få balans i sågen i olika terräng.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 07 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste