De tog hem vinsten i SM i Skog

I slutet på september anordnades SM i Skog på Vreta Utbildningscentrum i Östergötland. Av åtta tävlande naturbruksgymnasier var det Stora Segerstad Naturbrukscentrums elever som tog hem segern. 

Under SM-dagarna tävlade både yrkesverksamma inom skog och gymnasieelever som utbildar sig inom skogsbruk. Vinnarlaget bland gymnasieeleverna bestod av Erik Svensson, Arvid Lindell, Joel Korpegård och Lukas Gren från Stora Segerstad. Foto. Stora Segerstad Naturbrukscentrum

Det är andra gången i rad som elever från Stora Segerstad tog hem guldpokalen i lagtävlingen för gymnasieelever. I år bestod laget av Erik Svensson, Arvid Lindell, Joel Korpegård och Lukas Gren, som alla tre går tredje året på naturbruksprogrammet med inriktning skogsbruk. Utöver lagsegern vann Joel Korpegård pris för bästa skotning och Lukas Gren bästa skogsuppskattning i tävlingsmomentet kubering. Erik Svensson tävlade individuellt i SM-klassen.

Laget coachades av skogslärarna Jan Olsson och Göran Carlström. Båda ställde upp i den inofficiella tävlingsklassen med fokus på timmerklassning för lärare, där Jan Olsson tog hem segern.

Vinsten innebär att eleverna nu får ladda om inför EM i Skog 2022.

SM i SKOG är en praktisk-teoretisk tävling som startade 1982 med syfte att stimulera de som jobbar i skogen, öka kunskapen om skog och skogsskötsel, fokusera på skog och skogsbruk samt vara en arena för skogsintresserade att träffa likasinnade. Två tävlingsklasser ingår vid det årligen återkommande evenemanget; SM-klassen och Skolklassen.

Källa: Stora Segerstad Naturbrukscentrum

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 01 oktober 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste