Martinsons vd slutar

Efter den kraftiga expansion som Martinsons Byggsystem genomgått är det nu dags för en ny inriktning för att möta marknadens behov. För att genomföra detta har nuvarande vd Jesper Åkerlund och styrelsen för Martinsons Byggsystem enats om att gå skilda vägar.

Jesper Åkerlund avgår som vd för Martinsons Byggsystem. Lars Atterfors tar över som tillförordnad vd tills vidare. Foto: Martinsons

Martinsons Byggsystem ingår i dag i Holmens affärsområde trävaror. Sedan 2016 har Jesper Åkerlund arbetet inom koncernen, först som marknadschef och senare som vd. Ett uppdrag han nu lämnar.

Värdefulla insatser

– Jespers insatser i företaget har varit mycket värdefulla. Vi tackar och önskar honom lycka till i framtiden, säger Johan Padel, styrelseordförande för Martinsons Byggsystem och affärsområdeschef för Holmen Trävaror i ett pressmeddelande.

Med sina byggsystem i limträ och KL-trä bidrar Martinsons Byggsystem till ett hållbart byggande av allt från bostadshus till kontor och idrottshallar.

Banat vägen

– Martinsons har banat vägen för ökat träbyggande samtidigt som vi har kommit en bra bit på vägen med att utveckla vår affär. Den resan fortsätter, men utan mig. Träbyggandet ligger helt rätt i tiden och intresset kommer med största sannolikhet att fortsätta öka. Företaget har god potential och nu lämnar jag över stafettpinnen till nya krafter, säger Jesper Åkerlund. 

Rekryteringsarbetet har inletts och fram till dess att en ny vd utsetts träder Lars Atterfors, styrelseledamot i Martinsons Byggsystem in som tillförordnad vd.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 30 september 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste