Hoppas på nytt rekord med rosa band

I fjol drog man in närmare en kvarts miljon kronor och nu är det åter igen dags för Olofsfors årliga kampanj för insamling av pengar till bröstcancerforskning. Tack vare ett nytt upplägg kan fler entreprenörer bli delaktiga.

74 donationer och 223 000 kronor insamlat blev facit för 2020 års rosa bandet-kampanj från Olofsfors, ett rekord man hoppas slå i år tillsammans med landets skogsentreprenörer och andra skogliga aktörer. Från vänster: Ronnie och Roger Rooth på Rooth Skogsvård AB, Karin och Jörgen Westerlund på RW Skogsmaskiner AB, Maria Öhman, Jonas Persson och Kjell-Erik Åström på Olofsfors AB, Per Johansson och Fredrik Gustafsson på Sonö Jord & Skog AB, Sven och Aron Westerberg på Österby Gallring AB. Foto: Olofsfors

Genom att lägga ett valfritt bud på det par rosa skogsmaskinsband som Olofsfors bidrar med kan skogsentreprenörer och andra företag inom skogsnäringen skänka pengar till Bröstcancerförbundet. Efter att insamlingen avslutats går banden till någon av de som skänkt 5 000 kronor eller mer.

Öppet för alla

– Numera kan alla vara med och alla summor räknas, stort som smått. Med gemensamma krafter och engagemang räddar vi liv. Kan vi som företag hjälpa till att sprida information och genom vår insamling bidra till att fler får hjälp, vill vi självklart göra det. Med möjligheten för alla att vara med, hoppas vi på ännu ett rekord, säger Kjell-Erik Åström, sälj- och marknadschef för affärsområde Skog på Olofsfors i ett pressmeddelande.

Hittills har Olofsfors kampanj samlat in 1 166 000 kronor till cancerforskning. Fjolårets mottagare av de rosa skogsmaskinbanden blev RW Skogsmaskiner.

Känner stolthet

– Jag har följt Olofsfors alla Rosa Bandet insamlingar och har själv bidragit sedan Olofsfors gjorde det möjligt för alla att delta. Att det i fjol blev jag som hade turen att få det 11:e Rosa Bandet, var så klart glädjande. Bandet kommer helt klart sticka ut, och jag känner mig stolt, säger Jörgen Westerlund på RW Skogsmaskiner AB.

En annan skogsentreprenadfirma som engagerar sig är Rooths Skogsvård AB.

– Det är en bra idé och ett viktigt ändamål. Vi bidrog i både Rosa Bandet och Mustasch kampen som Cranab dragit i gång till förmån för prostatacancer. En behjärtansvärd insats, säger Roger Rooth från Rooth Skogsvård AB.

Mer för fler

Insamlingen pågår fram till den 7 november 2021, och pengarna som Olofsfors kampanj samlar in välkomnas av Bröstcancerförbundet.

– För att nå vår vision om att ingen ska drabbas av bröstcancer, finansierar vi forskning, sprider kunskap kring prevention och driver opinionsbildning i bröstcancerfrågor. Vi är oerhört glada och tacksamma över att Olofsfors, år efter år, arbetar med oss för att bekämpa bröstcancer. Tillsammans kan vi göra mer för fler, säger förbundets generalsekreterare Marit Jenset.

 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 28 september 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste