Ökad skäreffekt med Rapid Hexa

Stihls nya skärsystem Rapid Hexa med V-formade tänder ska ge tio procent bättre skäreffekt än företagets kedjor för rundfilar. Till Hexa-kedjan hör också en ny sexkantsfil som ska göra det lättare och snabbare att fila rätt.

Rapid Hexa lanserar inledningsvis till 16, 18 och 20 tums-svärd och filas med 25 graders vinkel till skillnad från andra kedjor som filas med 30 graders vinkel. Den speciellt framtagna Hexa-filen har en upphöjning längs filens längd på ena sidan för att lättare hålla vinkeln vid filning. Foto: Stihl 

Det nya skärsystemet Rapid Hexa ger användaren sågkedjor med V-formade skärtänder speciellt framtagna för sexkantsfilning och hög skärkapacitet. Jämfört med sågkedjan 3/8" Rapid Super som filas med rundfil uppger Stihl att skäreffekten hos Hexa-kedjan är tio procent högre.

Delningen på Hexa-kedjan är 3/8” och spårbredden är 1,6 millimeter. Stihl också tagit fram en speciell sexkantsfil som är särskilt anpassad för kedjan. Filen som patensökts, då den enligt Stihl är unik på marknaden, ska göra det enkelt att fila, för både proffs och nybörjare.

– Proffsen kommer tydligt att känna skillnaden mot tidigare sågkedjor, inte minst när de skär igenom träfibern. Skäreffekten som användarna får med 3/8" Rapid Hexa är verkligen hög, säger Mats Gustafsson, nordisk produktchef på Stihl i ett pressmeddelande.

Rapid Hexa kan köpas antingen separat eller i paket med två kedjor och en fil. skärsystemet beräknas vara tillgänligt på den nordiska marknaden från och med november i år.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 27 september 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste