Södras KL-trä korsar sundet

Södra upplever ett stort intresse för hållbart byggande, där korslimmat trä (KL-trä) spelar en viktig roll. Genom att nu introducera sitt helhetserbjudande för stommontage av KL-trä i Danmark tar man ett första steg in på den europeiska marknaden.

Södra utökar nu sin affär i Danmark med bygstommar i KL-trä, och tar på så vis också ett steg ut på den europeiska marknaden. Foto: Södra

Södra har sedan tidigare verksamhet i vårt södra grannland, men från och med september i år etablerar man en helt ny position inom korslimmat träbyggande vilket väntas expandera den befintliga affären. De korslimmade trästommarna landar inom segmentet Södra Building Systems där Kenny Holm är ny marknadschef för Danmark.

Första steget

– Vi ser ett enormt intresse för Södras korslimmade trä även utanför Sverige och Danmark är det första steget i vår internationella etablering. De har kommit långt inom hållbart byggande och fasar ut traditionella material till förmån för främst KL-trä. Därtill passar Södras geografiska placering i sydvästra Sverige denna marknad utmärkt. Med Kenny som marknadschef får vi en värdefull kraft i att etablera en stark marknadsposition och lansera vårt erbjudande, säger Urban Blomster, marknadsutvecklingschef vid Södra Building Systems i ett pressmeddelande.

Med Södra på plats i Danmark kan danska projekt nu ta del av företagets byggsystem inom KL-trä, där man utöver byggelement också kommer kunna erbjuda konstruktions- och byggvirke. Produktionen ska enligt Södra ske vid kombinatet i Värö.

Snabb utveckling

– Jag har arbetat med byggnation i många år, men de senaste åren har utvecklingen gått snabbt i Danmark. Det finns en stor efterfrågan på byggnation i KL-trä, men också ett behov av kunskapsutveckling. Detta bemöter Södra med ett helhetserbjudande till kunden. Vi har en god dialog med flera olika intressenter på olika nivåer och ser redan flera lovande projekt framåt, säger han och förklarar hur Södra kommer bistå i danska projekt, säger Kenny Holm och tillägger:

– I ett byggprojekt är Södras kunskap värdefull före, under och efter processen. Vi diskuterar gärna med byggherrar och arkitekter för att dela med oss av vår kunskap om byggnation i trä, materialets möjligheter och begränsningar. Vi identifierar också områden där pengar kan sparas genom mindre förändringar. Vårt stöd säkerställer att projektidén är genomförbar.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 17 september 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste