Ferry Svan i högform slog europaeliten

Vid kvaltävlingen till Stihl World Trophy 2022 i Schweiz under söndagen stod svenske Ferry Svan mot den europeiska eliten i Stihl Timbersports. Efter en trög start kunde Svan till slut ta hem totalsegern och befästa sin position som etta i Europa.

Ferry Svan knep segern i söndagens kvaltävling i Schweiz före Martin Komárek från Tjeckien och Koen Martens från Belgien. Nu väntar nästa tävling som är världsmästerskapet i München i oktober. Foto: Stihl

Efter söndagens tävling där 16 av Europas bästa atleter inom Stihl Timbersports tävlade om sex platser i World Trophy 2022, ett fysiskt krävande tävlingsformat där de tävlande genomför fyra grenar i följd.

Säkrat en plats

Ferry Svan visade högform och slog polske Michail Dubicki och belgaren Koen Martens i semifinalen där han också slog den tidigare svenska rekordtiden med cirka tio sekunder. Efter ett jämnt heat mot Stihl Timbersportsveteranen Martin komárek där denne diskades vann Ferry även där med en tid på strax över en minut.

– Dagen började inte bra, jag slarvade och strulade till det i tidskvalet. Därav fick jag en tuff resa genom resterande heat, men jag skärpte till mig och tog mig till final. Jag är jättenöjd med min insats där, trots att det såklart är tråkigt när någon åker på diskvalificering. Mitt mål var att komma topp sex, och att jag säkrade en plats i World Trophy 2022. Så att stå i en final, och dessutom ta hem den, är jag självklart jättenöjd med. Nu ska jag hem, kolla igenom detaljerna och ladda upp inför Individuella VM den 2 oktober, säger Ferry i ett pressmeddelande.

Ändå nöjd

Även 22 årige Emil Hansson var med i tävlingen och gjorde flera starka prestationer som till slut räckte till en 14:e plats.

– Första tidskvalet gick bra, sen fick jag lite strul i första utslagningsduellen med grenen Single Buck. Men jag fick en bra tid över lag så jag är ändå nöjd. Det är roligt att komma ut och tävla i Europa, träffa de andra atleterna och få annat motstånd. Det blir jag taggad av. Nu ska jag fortsätta träna, hålla formen och så väntar ett par uppvisningar framöver, säger Emil.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 14 september 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste