Nytt ansikte för innovation och forskning hos Svenskt Trä

Träkonstruktören Tomas Alsmarker har tagit över som chef för innovation och forskning hos branschorganisationen Svenskt Trä. Tomas har huvudansvaret för att hålla ihop organisationens forsknings- och utbildningssatsningar och kommer även driva innovationsprojekt.

Sedan den 16 augusti är Tomas Alsmarker ny chef för innovation och forskning hos branchorganisationen Svenskt Trä. Foto: Hans E Andersson

Thomas Alsmarker, med tidigare roller som vice vd med ansvar för forskning och utveckling på Tyréns, vd för Nyréns Arkitektkontor samt en tidigare adjungerad professur i träbyggnadskonst vid Linnéuniversitetet i Växjö, tar nu över efter Björn Källander.

– Det känns fantastiskt att få möjligheten att tillsammans med alla engagerade och kunniga medarbetare på Svenskt Trä, och Sveriges Träbyggnadskansli, kunna bidra till ett klimatpositivt samhällsbyggande med trä som bärande kärna i allt fler sammanhang och tillämpningar, säger Tomas Alsmarker i ett pressmeddelande.

Björn Källander som tidigare varit chef för forskning och standardisering på Svenskt Trä kommer att hjälpa Svenskt Trä med specifika forskningsfrågor som konsult. 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 10 september 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste