Han är ny naturvårdsstrateg på Sveaskog

I dag, den 1 september, gör Tommy Ek sin första dag som naturvårdsstrateg hos Sveaskog.

– Den nya inriktning Sveaskog arbetar efter är väldigt bra eftersom den är offensiv och betonar en ökad ambition och kvalitet i naturvårdsarbetet. Jag är särskilt glad att den så tydligt betonar samverkan med omvärlden, det är så jag trivs bäst med att jobba med naturvård, säger Tommy Ek, som den 1 september började tjänsten som naturvårdsstrateg hos Sveaskog. Foto: Sveaskog

Tommy Ek är utbildad biologi och kommer närmast från Naturvårdsverket och en tjänst som naturvårdshandläggare. Han har även jobbat på Skogsstyrelsen och länsstyrelsen i Östergötland med olika skogliga naturvårdsfrågor, och har haft både internationella och nationella uppdrag. Där utöver har han varit sekreterare i Skogsutredningen.

Nu tillträder han tjänsten som naturvårdsstrateg på Sveaskog.

– Sveaskog har sedan länge ett engagerat naturvårdsarbete, till exempel inrättandet av de 37 ekoparkerna över hela Sverige. De är världsunika men går såklart att förfina ytterligare utifrån de erfarenheter som dragits sedan de inrättades. Det jag främst lockats av är Sveaskogs vilja att utvecklas genom den nya inriktningen för de brukade skogarna, vattnet i skogen och naturvårdsskogarna. Det kommer att bidra till att förutsättningarna för den biologiska mångfalden förbättras, att skogen blir mer klimatanpassad och förhoppningsvis en förbättrad samverkan med exempelvis rennäring, naturvård och andra intressen i skogen. Jag ser det som inledningen på det paradigmskifte som skogsbruket och skogen behöver och är glad att Sveaskog har dessa ambitioner och dessutom så tydligt vill utvecklas i dialog med omvärlden, säger Tommy Ek, i ett pressmeddelande.

Tommy välkomnas till tjänsten av skogsbrukschef Fredrik Klang.

– Tommy Ek kommer att bidra till att vidareutveckla arbetet för att nå ett hållbart skogsbruk och klimatanpassa skogen. Vi ser mycket fram emot att ta del av hans kunskap och erfarenhet, säger han.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 01 september 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste