Nordens bästa möts i Göteborg

Nordiska mästerskapet i Stihl Timbersorts avgörs lördag den 28 augusti i Stenkullen utanför Göteborg. Tävlande från de nordiska länderna gör upp i tre klasser och Sverige har goda medaljchanser.

Ferry Svan tog hem NM-titeln 2019, en titel som han ämnar försvara under årets Nordiska mästerskap den 28 augusti. Tävlingen hålls utan publik men livesänds via flertalet sociala kanaler. Foto: Stihl

För första gången på två år anordnas nu åter ett nordiskt mästerskap i Stihl Timbersports där Sverige i år står som värd för tävlingen. På hemmaplan finns bland annat en av Europas starkaste atleter inom sporten, Ferry Svan, som ser tävlingen som en väg till världsmästerskapet.

Jobba hårt

– Jag känner mig i god form och fick ett bra bevis på det under European Nations- kvalet i början av juni. Jag fortsätter att träna och jobba hårt för att höja min lägsta nivå ytterligare. Det ska bli kul att tävla mot norrmännen igen och det är alltid en bra kamp under Nordiska Mästerskapen. Senast var det tight in i det sista och det blir det säkert även i år, säger han i ett pressmeddelande.  

Igång på riktigt

De tävlande delas upp i klasserna rookie, intermediate och pro, där Ferry Svan tävlar i pro-klassen för att försvara 2019 år NM-titel. Konkurrensen bedöms bli hård när många tävlingssugna atleter från Sverige och Norge återigen drabbar samman.

– Det är väldigt kul att vi nu är igång på riktigt igen och kan arrangera även denna typ av tävlingar. Liksom atleterna är resten av organisationen supertaggade och ser mycket fram emot Nordiska Mästerskapen. Konkurrensen är stenhård och jag tror det kommer bli en jämn kamp in i det sista, säger Emma Birgersson, PR- & kommunikationsansvarig för Stihl Timbersports.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 24 augusti 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste