Eco Log byter vd för fortsatt utveckling

Anders Gustafson, vd för Eco Log Group, väljer nu att lämna sin post. Både Anders och Styrelsen delar uppfattningen att skogsmaskintillverkaren i Söderhamn nu är redo för framtida projekt under en ny ledning.

Anders Gustafson avgår som vd för skogsmaskintillverkaren Eco Log. Med nytt ägande och nya mål inom Eco Log Group är det också dags för en ny ledning. Foto: Eco Log

I tre och ett halvt år har Anders Gustafson, tidigare koncernchef för Bruks och marknadsdirektör på Billerud Korsnäs, varit vd för vad som i dag går under namnet Eco Log Group. En utmanande period med pandemi, korttidspermittering och materialbrist inom stora delar av den svenska tillverkningsindustrin men också en period som Eco Log utnyttjat för att växa.

En tydlig vision

Efter förvärvet av Gremo och sammangåendet med SP-maskiner har Eco Log i dag stärkt sin produktportfölj både när det gäller maskiner och skördaraggregat, och frågan om vad nästa steg är för den expansiva skogsmaskintillverkaren.

– Vi har arbetat efter en tydlig vision om att öka såväl försäljning som produktionskapacitet, något vi också lyckats med. Engagemanget och viljan hos de anställda är fantastiskt, precis som de maskiner Eco Log tillverkar. Att leda utvecklingen av ett sådant företag och få möjlighet att genomföra förvärven av både Eco Log Försäljning, Gremo AB och SP Maskiner har därför varit både roligt och stimulerande, Säger Anders Gustafson i ett pressmeddelande.

Utveckla koncernen

Ander Gustafson blir kvar i företaget till årsskiftet och arbetet med att hitta en efterträdare har inletts. Tills vidare kommer Niklas Jonsson ta över som vd inom kort.

– Anders har gjort ett fantastiskt arbete där han bland annat flyttat fram Eco Logs position på marknaden och genomfört fusionen med SP och Gremo. Fokus framåt blir nu att bygga vidare på det arbetet och utveckla hela koncernen med inriktning på lönsamhet och tillväxt baserat på vår unika position och produkter, säger Christer Simrén, styrelseordförande för Eco Log Group.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 23 augusti 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste