Storsatsning på klentimmer i Skinnskatteberg

För omkring 170 miljoner kronor ska Setra bygga en ny såglinje för klentimmer vid sitt sågverk i Skinnskatteberg. Produktionsökningen beräknas till 150 000 kubikmeter sågad vara.

För 170 miljoner kronor vill Setra bygga en ny såglinje vid klentimmersågen i Skinskatteberg, som på några års sikt ska ge en produktionsökning på 150 000 kubikmeter sågad vara. Foto: Setra

Setras styrelse har fattat ett beslut om en investering vid sågverket i Skinskatteberg som enligt trävarukoncernen ses som ett viktigt steg i anläggningsstrategin. Den nya såglinjen för runt 170 miljoner kronor ska ge en samlad, högeffektiv produktion i en säker arbetsmiljö.

– Den ger även goda effekter avseende produktivitet på andra näraliggande sågverk inom Setra och möjliggör totalt en produktionsökning med 150 000 m3 sågad vara sett över några års tid, säger Katarina Levin, vd på Setra i ett pressmeddelande.

– Satsningen ger oss goda förutsättningar att skapa effektiva flöden i verksamheten. Personalens engagemang i arbetssätt för förbättringar kommer att ge mycket bra utväxling med en ny såglinje, tillägger Mikael Romlin, platschef vid sågverket i Skinnskatteberg.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 02 augusti 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste