Holdingbolag blir skogsägare

De fyra skogsfastigheterna med bolagsskogs om 520 hektar i Halland som mäklarbyrån Ludvig & Co förmedlat gick till en förstagångsköpare. Knutsson Holdings AB ser skogen som ett bra komplement för att diversifiera sitt innehav.

520 hektar skog i bolag fördelad på fyra fastigheter i Hallands län har förvärvats av Knutsson Holdings AB. Enligt holdingbolagets vd MIchael Knutsson är det den första men troligtvis inte den sista investeringen i skog. Foto: Ludvig o Co

Skogsaktuellt har tidigare skrivit om de 520 hektar skog i bolag som varit till salu i Halland, och där det bland annat finns goda möjligheter för etablering av vindkraft. Nu står det klart att det är Holdingbolaget Knutsson Holdings som förvärvat de fyra fastigheterna.

Kunskap och intresse

Enligt Holdingbolagets vd Michael Knutsson handlar det om en långsiktig investering. Sedan tidigare har Knutsson investerat i online gaming och kontorshotell.

– Investeringen är Knutsson Holdings första direkta investering av skogsmark, men förmodligen inte vår sista. Det finns både kunskap och intresse för skogsnäringen inom koncernen och vi ser förvärvet som en långsiktig investering som både kommer komplettera vår befintliga portfölj men också ge andra värden i form av engagemanget i att få utveckla och förvalta en skog i generationer framåt, säger han i ett pressmeddelande.  

Långsiktigt perspektiv

Skogen som Knutsson Holdings förvärvat är grandominerad och ligger i en del av landet som har mycket hög tillväxt och produktion per hektar.

– Vi har ett långsiktigt perspektiv på denna investering och vår ambition är att bedriva ett hållbart och lönsamt skogsbruk. Vi ser stor utvecklingspotential i skogssektorn generellt, här finns både ekonomiska och naturmässiga värden att förädla, avslutar Michael.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 26 juli 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste