Torsta tillbaka med fysisk mässa

Den 2 oktober i år är det dags för Jämtlands Skogs & Lantbruksmässa på Torsta i Ås utanför Östersund. Efter ett digitalt arrangemang 2020 är den nu tillbaks i fysisk form.

Med flera nyheter och ett större mässområde kommer Jämtlands Skogs & Lantbruksmässa gå av stapeln på Torsta i Ås den 2 oktober 2021.
– Vi har tagit ett beslut att vi kommer köra en fysisk mässa, men vi håller oss självklart till restriktioner och följer utvecklingen kring pandemin, berättar Torstas mässgeneral Preethi Huczkowski. Foto: Torsta AB

– Det känns kul att vi äntligen kan jobba mot en fysisk mässa här på Torsta för vi tror det behövs. Vi vill skapa en samlingsplats för branscherna, dess yrken och ämnen som blivit ännu mer aktuella nu under pandemin. Folk har börjat röra sig mer i skog och mark och intresset för jordbruk, självhushållning, mat och matkultur har ökat. Då vill vi gärna vara med och visa och sprida kunskap kring detta, säger Preethi Huckowski som är mässgeneral för Jämtlands Skogs & Lantbruksmässa.

Mässan som kommer äga rum i början av oktober på Torsta i Ås kommer i år utvecklas till att också bli en familje- och upplevelsemässa.

– Vi ser att många barnfamiljer besöker oss vilket vi tycker är väldigt roligt och därför kommer vi satsa ännu mer på aktiviteter att prova på för barnen, berättar Preethi.

Nytt för i år är även att mässområdet kommer att vara större, dels för att utöka mässans storlek men också för att besökare ska kunna hålla avstånd. Det innebär också att fler utställare än vanligt planeras att tas in och enligt Preethi är intresset från utställare redan stort.

Torsta kommer även att visa sina gymnasieutbildningar och gårdsverksamhet under mässdagen. Arrangörerna har också satsat extra på området kring jakt och fiske samt sällskapsdjur med aktiviteter och uppvisning av hund i samarbete med naturbruksgymnasiumets inriktning Djurvård. Ytterligare en satsning som planeras är att ge den lokala maten större utrymme samt att en samisk del kommer att byggas upp på mässområdet.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 22 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste