Skogsentreprenörernas vd slutar

Anna Furness som varit vd för branschorganisationen Skogsentreprenörerna och för SE Certifiering sedan 2014 lämnar nu sin post. Tillförordnad vd blir Kolbjörn Kindströmer, nuvarande ordförande för Skogsentreprenörerna.   

Anna Furness har varit vd för branschorganisationen Skogsentreprenörerna sedan 2014. Hon har drivit ett stort förändrings- och utvecklingsarbete som nu ska fortsätta, men utan Anna vid rodret. Foto: Skogsentreprenörerna

– Jag vill tacka Anna för hennes arbete under den här förändringsresan. Utan henne hade vi inte kunnat åstadkomma den professionella företagarförening som Skogsentreprenörerna är idag. Nu vill vi förvalta det vi åstadkommit under Annas ledning och ägna kraft åt det medlemsnära föreningslivet. Styrelsen arbetar med att fatta beslut om hur vi ska vara organiserade för att göra detta på bästa sätt, säger Kolbjörn Kindströmer i ett pressmeddelande.

2014 rekryterades Anna Furness som vd till organisationen som då gick under namnet SMF med det uttalade uppdraget att förändra och utveckla organisationen, något som Skogsentreprenörerna uppger att de arbetat aktivt med enligt 2015. Målet har enligt branschorganisationen varit att Skogsentreprenörerna ska vara en ansvarstagande och aktad branschaktör som ständigt utvecklar det svenska skogsbruket.

Namnbytet till Skogsentreprenörerna 2018 var en del i detta och ett sätt att visa bredden i skogsentreprenadbranschen. Enligt Skogsentreprenörerna har också dialogen med skogsnäringen utvecklats under Annas tid och man har utvecklat sitt erbjudande kring juridik, rådgivning och utbildning.

– Mitt uppdrag som vd på Skogsentreprenörerna har varit att professionalisera verksamheten och skapa en relevant branschorganisation där företagarfrågorna kunde få ta stor plats. Det har jag gjort. Jag är glad för allt jag fått vara med om under de här åren ihop med både medlemmar och medarbetare och jag är stolt över det vi åstadkommit. Jag önskar Skogsentreprenörerna lycka till med det framtida arbete, säger Anna Furness.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 18 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste