Han är ny prorektor på SLU

Vid årsskiftet lämnar Karin Holmgren sitt uppdrag som prorektor. Hennes efterträdare blir en man som varit professor i ekologi sedan 2012.

Pär Forslund är ny prorektor från och med årsskiftet, när Karin Holmgren lämnar sitt uppdrag. Foto: Mårten Granert-Gärdfeldt

Personen som rekryteringsgruppen och sedan SLU:s styrelse valt ut är Pär Forslund. Han är prodekan på fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap samt ordförande i programnämnden för utbildning inom naturresurser och jordbruk. Samt professor i ekologi.

– Jag är väldigt tacksam och ödmjuk inför uppdraget som prorektor. Självklart hoppas jag kunna fortsätta bidra till utvecklingen av SLU, men nu inte endast på fakultetsnivå. Jag ser också fram mot att tillsammans med styrelsen och övrig universitetsledning utveckla rollen och uppdraget som prorektor, säger professor Pär Forslund, i ett pressmeddelande.

SLU:s styrelseordförande Rolf Brennerfelt är nöjd med rekryteringen.

– Pär har stor erfarenhet av arbete på fakultetsnivå på SLU:s största fakultet. Han är tydlig i sin ledarroll, har erfarenhet av utvecklingsarbete på universitetsnivå från utbildningsnämnden och ser vikten av att fånga upp engagemang genom hela organisationen. Erfarenheter som vi ser som viktiga i den nya rollen som prorektor.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 18 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste