Mässarrangörer går ihop kring skogen

Pandemin har varit en tuff tid för landets mässarrangörer, och mässbolaget räddades under våren av Umeå kommun när konkursen var nära. Nu går mässarrangörerna Elmia och Nolia omtag och planerar att samarbete kring skogsmässor, konferenser och event.

Lotta Frenssen, vd för Elmia och Jonas Dahlberg, vd för Nolia är eniga om att mässarrangörerna är starkare tillsammans. Elmia Wood  2022 och Skogsnolia 2023 kommer genomföras i samverkan, och mer information om detaljer kring samverkan kommer inom kort. Foto: Elmia/Nolia

Mässbolagen Elmia och Nolia, med säte i Jönköping respektive Umeå, har samma grundare i Erik Hållander. Efter att ha varit åtskilda sedan 1962 ska ett nytt samarbete nu inledas för att skapa viktiga mötesplatser och erfarenhetsutbyten som gynnar företag i det svenska skogsbruket.

Skapa mötesplatser

– Tillsammans med Nolia kommer vi nu skapa mötesplatser som fortsatt bidrar till erfarenhetsutbyte, affärsutveckling och nya innovationer inom den för Sverige så viktiga skogsnäringen. Det är extra roligt att ha hittat en samverkansform som efter 60 år återigen för Elmia och Nolia samman med syfte att föra även skogsnäringen samman, säger Elmias vd Lotta Frenssen i ett pressmeddelande.

Enligt Lotta ligger Sverige och Norden i framkant när det gäller både teknik, forskning, digitalisering och arbetsmetodik inom skogsbruket.

– Det är flera viktiga positioner att även fortsatt kunna manifestera för såväl branschaktörer, som beslutsfattande politiker från när och fjärran, säger hon.

Positionera Sverige

För att möta de många utmaningar som ligger framför skogsbruket menar representanter för Elmia och Nolia att det erfarenhetsutbyte som sker under mässor och konferenser är viktigt.

– Som mötesplatser är Elmia Wood och Skogsnolia starka varumärken. Nu kraftsamlar arrangörerna tillsammans för att skapa erfarenhetsutbyten mellan skogens aktörer. Syftet är att göra det mer effektivt för utställare och besökare att fortsatt positionera Sverige som ett av världens mest framträdande länder inom skogsnäringen, säger Lotta.

Starkare tillsammans

Samarbetet mellan Elmia och Nolia ses av båda som ett paradigmskifte när det gäller skogliga evenemang.

– Tillsammans kan vi göra mer av våra gemensamma uppdrag, som för Nolias och Elmias del handlar om att utveckla AB Sverige. När det gäller skogen gör vi det bäst gemensamt. Det gör oss starkare, mer effektiva och därmed vassare, säger Jonas Dahlberg, vd för Nolia.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 17 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste