Slipade finländare startar verksamhet i Sverige

Finska Scanvall har sedan drygt 2,5 år ett dotterbolag med fokus på försäljning i Sverige. Nu ska man också ge sig in på den svenska kedjeslipningsmarknaden med sliperi i Kristinehamn och turbilar i Mellansverige.

Scanvall jobbar med vätskekylda slipmaskiner som installerades i de nya lokalerna i Kristinehamn i början av maj då verksamheten startades upp. Med lokal närvaro i Mellansverige utökas också turbilsverksamheten. Foto: Scanvall

Scanvalls finska moderbolag har bedrivit kedjeslipningsverksamhet, riktning av sågsvärd, hydraulservice och försäljning av förbrukningsvaror sedan 2010. Ägaren Juha Kankaanpää uppger i ett pressmeddelande att man utvecklat sliptekniken ytterligare de senaste åren och att man nu vill utveckla servicen till Mellansvenska entreprenörer med ett sliperi i värmländska Kristinehamn.

Mångårig kompetens

Sedan tidigare servar Scanvall entreprenörer i norra Sverige med kedjeslipning genom sina turbilar, som plockar upp och återlämnar maskinkedjor och förbeställda förbrukningsmaterial på angivna adresser. Ett arbetssätt som man också tänker använda i sin nya verksamhet.

– Vi plockar upp sågkedjor på kundernas adresser och returnerar dem till samma ställe. Samtidigt har kunden möjlighet att få förbeställda produkter levererade till dörren. Enkelt och smidigt för kunden, säger Juha.

– Norra Sverige är vana att samarbeta med finnarna och det har inte varit några konstigheter att våra sliperier legat över landgränsen, tillägger Mari Linna, marknadschef för Scanvall i Sverige. Men när vi började köra på Mellansverige har det inte varit lika självklart. Genom att vi nu finns lokalt, tror vi på att fler vill testa oss. Vi har ju ändå mångårig kompetens med bra rykte som slipare, framför allt i norra Sverige där vi funnits ett tag. Det finns även entreprenörer i södra Sverige som ligger utanför våra turbilsområden som skickar kedjor till oss via fraktbolag.

Sliptekniken avgör

Scanvall uppger att man lägger mycket stor vikt vid slipningstekniken, och refererar till en studie genomförd av Skogforsk, som visar att korrekt slipade kedjor ger både snabbare kap och minskad energiåtgång. I sina sliperier använder företaget moderna, vätskekylda slipmaskiner som ska ge ett vasst och hållbart resultat.

Scanvalls turbilsverksamhet:

Mellansverige: Norrtälje - Gävle – Fagersta – Västerås – Örebro – Södertälje samt Värmland
Norrasverige: allt mellan Junosuando och Örnsköldsvik

Källa: Scanvall

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 15 juni 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste